Erdoğan'dan emeklilere son dakika müjdesi: Zam tarihi belli oldu 2024 yılına kadar kararlarını almış olacaklarını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Erdoğan, emekli maaşlarına zam, Orta Vadeli Program ve mülakatlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, emekli maaşlarına yapılacak düzenleme için 2024 yılına kadar kararlarını vereceklerini söyledi. amuda mülakatın kaldırılması konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirtti. Detaylar haberimizde..

Erdoğan'dan emeklilere son dakika müjdesi: Zam tarihi belli oldu 2024 yılına kadar kararlarını almış olacaklarını söyledi

Erdoğan, ABD ziyaretinde basın mensuplarıyla buluştu: Emekli maaşlarına zam, OVP ve mülakatlarla ilgili açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere gittiği ABD’de basın mensuplarıyla bir araya geldi, gündeme ilişkin soruları cevapladı. New York’ta birçok liderle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarıyla yaptığı söyleşide, hem yaptığı temasları hem BM Genel Kurulu’nu hem de iç ve dış siyaseti değerlendirdi.

Erdoğan, emekli maaşlarına yapılacak düzenleme için, “Çok uzatmayacağız. En kısa sürede. İlgili bakanım çalışmalarını yürütüyor. Döndüğümüzde birlikte olup, ‘Neredesin, ne yaptın, ne yapıyorsun?’ kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024’e inşallah bunun kararlarını almış olarak gireriz” diyerek müjdeyi verdi. Kamuda mülakatın kaldırılması konusunda da konuşan Erdoğan, "Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vaat ettik. Mülakatlar çok az ve çok özel meslek gruplarında gerekebilir. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakından takip ediyor, çalışıyoruz.

“OVP’NİN EN ÖNEMLİ AYAĞI YABANCI YATIRIMIN ÜLKEMİZE ÇEKİLMESİDİR”

 

Türkiye’nin açıkladığı Orta Vadeli Programın etkisi, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi açısından bir değerlendirmenizi almak isterim. Özellikle bu dezenflasyon programı çerçevesinde bundan sonra parasal sıkılaştırma devam eder mi? Ya da enflasyonda belirgin düşüşü ne zaman görebiliriz, sizin bu konudaki tahmininiz nedir?

Enflasyonla ilgili olumlu gelişmeler inşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bunu görmeye başlarız. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde neticesini almaya inşallah başlarız. Şu anda hayırlı işaretler var. Hem Hazine ve Maliye Bakanım Mehmet Şimşek hem Hazine’deki arkadaşlar hem de Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, onlar bu noktada önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibariyle olumlu neticeleri almaya başlayacağımızı ifade ediyorlar. Biz de onlara güveniyoruz, inanıyoruz. Programa yabancıların bakışı da olumlu.

EMEKLİ MAAŞLARIYLA İLGİLİ DÜZENLEME:

Dönüşte Bakan’dan ‘Neler yaptın, neler yapıyorsun?’ bilgisini alacağız, 2020’e kararları vereceğiz Emeklilerin durumuyla ilgili bazı düzenlemeler yapılacağı Çalışma Bakanlığı tarafından sık sık dile getiriliyor. Ancak zamanlaması konusunda hiçbir bilgi verilmiyor. Yoğun bir çalışma olduğunu görüyoruz, duyuyoruz. Bu düzenlemeler, iyileştirmeler ne zaman sonuçlanır? Bu konuda söyleyecekleriniz bizim için çok önemli.

Çok uzatmayacağız. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını yürütüyor. Döndüğümüzde zaten bir araya gelip, ‘Neredesin, ne yaptın, ne yapıyorsun?’ kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024’e inşallah bunun kararlarını almış olarak gireriz.

Biz ekonominin kronik sorunlarını çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanında emeklilerimizi de enflasyona karşı korumak için uğraşıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar var. Emeklilerimizin sıkıntılarını da görüyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için çaba sarf edeceğiz.