Enkazdan çıkarılan 10 yaşındaki Eylül'ün acı hikayesi kan ağlattı!

10 Yaşındaki Eylül meydana gelen depremin ardından 30 saat sonra ekipler tarafından enkaz altından çıkarılırken enkaz altındaki acı hikayesi duyanların yüreğini burktu.

Enkazdan çıkarılan 10 yaşındaki Eylül'ün acı hikayesi kan ağlattı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından çevre 10 ilde binalar enkaza dönmüş ve enkaz altında kalan binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti. Deprem bölgesinde depremin ilk gününden itibaren devam eden arama kurtarma ekipleri depremin 30. saatinde 10 yaşındaki Eylül'e ulaşmıştı. 

10 Yaşındaki Eylül meydana gelen depremin ardından 30 saat sonra ekipler tarafından enkaz altından çıkarılırken enkaz altındaki acı hikayesi duyanların yüreğini burktu. Eylül 30 saat boyunca enkaz altında anne ve babasının cansız bedeniyle kaldı. 

EYLÜL'ÜN ACI HİKAYESİ YÜREK BURKTU!

Adıyaman'ın Malazgirt Mahallesi 1071 Sokak'taki 5 katlı binanın depremde yerle bir olmasının ardından arama kurtarma ekipleri 10 yaşındaki Eylül  İklim Bali'yi sağ çıkardı. Anne ve babasının enkaz altından cansız bedenleri çıkarılırken Eylül'ün yürek burkan hikayesi gündeme geldi. 

Depremin meydana geldiği anlarda kızlarının üzerine kapanan anne ve baba enkaz altında hayatını kaybetti. Enkazın altından sağ çıkarılan Eylül ise tedavisinin ardından akrabasına teslim edildi. Eylül İklim Bali'nin kurtarıldığı arama kurtarma çalışmasında görev alan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demir o anlar şöyle anlattı:

"Ses dinlediğimizde Eylül'ü duyduk. Eylül, 'Buradayım' diye bağırıyordu. Çalışmalarımıza başladık. Eylül'ün yüzüne zarar vermeyecek bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Enkazın ilk parçasını açtık, çocuğumuzun yüzünü gördük. Onun o gözlerinin parıltısını gördüğümüz zaman ekip olarak duygusal bir an yaşadık. Eylül'ün üzerindekini yastık veya halı sandık meğer annesiymiş. Annesi depremde Eylül'ün üstüne kapanıp, kurtarmak için çabalamış, baba da onlara siper olmuş. Anne ve babasının vefat ettiğini anlamaması için zarar görmemesi gerektiğini söyleyerek, Eylül'e yüzünü kapatacağımızı söyledik. İlk Eylül'ün annesini almak zorundaydık. Eylül'ün üzerinde olduğu için direkt onu aldık. Peşine babasını ona göstermeden Eylül'ü çıkardık"

Enkazdan çıkarılan 10 yaşındaki Eylül'ün acı hikayesi kan ağlattı! - Resim : 1

Etiketler: eylül