Engin Akyürek Kaçış dizisiyle adını yurtdışında da duyurdu! “Bu performansa şapka çıkarılır!”

Uzun yıllardır yer aldığı her projede başarılı performanslar ortaya koyan yakışıklı oyuncu Engin Akyürek, şimdilerde Disney Plus platformunda yer aldığı Kaçış dizisiyle adeta oyunculuk dersi veriyor. Akyürek, bir kez daha Türkiye’nin sınırlarını aşmayı başardı.

Engin Akyürek Kaçış dizisiyle adını yurtdışında da duyurdu! “Bu performansa şapka çıkarılır!”

Ünlü oyuncu engin Akyürek, 12 Ekim 1981’de Ankara’da dünyaya geldi. Aslen Erzincanlı olan Akyürek, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu ve “Türkiye’nin Yıldızları” isimli yarışma programında birinci olarak oyunculuğa adımlarını atmaya başladı. Yarışmadan sonra kariyerine Yabancı Damat dizisinde canlandırdığı “Kadir” karakteriyle adım atan Engin Akyürek, 2006 yılında “Kader” isimli sinema filmindeki “Cevat” karakteriyle dikkatleri çekti. Ünlü oyuncu 2007-2008 yılları arasında ATV’de yayınlanan Karayılan dizisindeki “Nizipli” karakteriyle geniş kitlelere ulaştı ve son dönemlerde yer aldığı projeler ile adını Türkiye’nin dışına taşımaya devam ediyor.

Engin Akyürek Hangi Yapımlarda Yer Aldı?

Engin Akyürek Kaçış dizisiyle adını yurtdışında da duyurdu! “Bu performansa şapka çıkarılır!” - Resim : 1

Karayılan dizisi ile 2008 yılında büyük bir çıkış yakalayan Engin Akyürek, daha sonra Bir Bulut Olsam dizisinde “Mustafa Bulut” karakteriyle adından söz ettirdi. 2010-2012 yılları arasında ekranlara gelen Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin çok geniş kitlelere ulaşmasıyla birlikte burada “Kerim” karakterini canlandıran Engin Akyürek de Türkiye’nin en ünlü oyuncularından biri halini aldı. Ardından Kara Para Aşk, Ölene Kadar, Sefirin Kızı ve Mahkum dizilerinde rol alan Akyürek, 2022 yılında ise Netflix dizisi olan “Yolun Açık Olsun” dizisiyle ve Disney Plus dizisi olan “Kaçış” dizisi ile adından güçlü şekilde söz ettirdi.

Kaçış Dizisiyle Oyunculuk Dersi Veriyor

Öte yandan birçok sinema filminde de rol alan Engin Akyürek, 14 Haziran’da Türkiye’ye açılan Disney Plus’un ilk Türk dizisi olan Kaçış dizisinde başrolde, kendi yazdığı hikayenin başkahramanı olan “Savaş Muhabiri Mehmet” karakterine hayat veriyor. İrem Helvacıoğlu ile başrollerini paylaştığı Kaçış dizisinin yurtdışında da büyük ilgi görmesi ile Akyürek, adından yine güçlü şekilde söz ettiriyor. 8 bölümlük Kaçış dizisi, sevenleri tarafından takip ediliyor ve platform da diziyi tek seferde yayınlamak yerine bölüm bölüm yayınladığı için, izleyiciler merakla yeni bölümleri bekliyor. 5 bölümü geride bırakan başarılı dizide Akyürek’in oyunculuk performansı alkışları topluyor.