Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?

Engelli sağlık kurulu raporuna nasıl itiraz edilir, yazımızda hazırladık. Siz de engelli sağlık raporu almak istiyorsanız yazımızı inceleyerek merak ettiğiniz her bilgiye sayfamız üzerinde ulaşabilir; kafanızdaki sorulara kolayca cevap bulabilirsiniz.

Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?

Engelli sağlık kurulu raporuna itiraz etmek için bağlı bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğü'ne müracaat etmeniz gerekir. Engelli raporu tüm tetkik ve muayene sonuçları sonrasında puanlanarak hastanın almış olduğu yüzdeye göre verilir. Raporunuz daha önceki rapor ile farklılık arz ediyorsa bu durumda engelli raporuna itiraz edebilirsiniz. Engeli sağlık raporu sağlık kurulu tarafından onaylanır. Hastane kayıtlarına geçen rapor üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamaz. Engeli sağlık raporunu değiştirmek için itiraz sürecini kısa sürede başlatmalısınız. İtiraza yönelik sebeplerinizi belirleyerek vakit kaybetmeden Sağlık Bakanlığı'na başvurmanız gerekir.

Engelli Raporu İtiraz Aşamasında Neler Yapılabilir?

Engelli raporu itiraz aşamasında yapmanız gereken ilk işlem Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne itiraza yönelik sebepleri ile birlikte dilekçe göndermektir. Engelli raporu itiraz süreci şu şekildedir:

  • Engelli raporu itiraz süreci için ilk aşamada Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne itiraz başvurusu yapmalısınız.

  • İtirazın sebeplerini de belirterek itiraz dilekçesini eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız gerekir.

Yazmış olduğunuz dilekçe Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğü gereğince değerlendirmeye alınır. Değerlendirme sonucunda engelli biri yeni hastaneye sevk edilerek engelli birey bu hastane tarafından yeniden değerlendirilir. Hatta yeni engelli sağlık kurulu raporu yazılarak önceki ve yeni alınan rapor arasında oranın aynı çıkması beklenir. Oranın aynı çıkması halinde itiraz reddedilir. Yeni hastane raporunda sonucun ilk rapordan farklı çıkması halinde gerekli işlemler ivedilikle başlatılarak engelli kişinin tüm test, muayene süreci yeniden başlar. Engelli sağlık kurulu raporuna itiraz etme sonrasında hakem hastane bünyesinde engelli kişinin tüm tetkik muayene ve testleri yapılarak nihai karar verilir.

Engelli Sağlık Raporu İtirazı Nereye Yapılır?

Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir? - Resim : 1

Engelli sağlık raporu itirazının yapıldığı merci İl ya da İlçe Sağlık Müdürlükleri’dir.

Engelli kişinin birden fazla raporu varsa engeli sağlık kuruluna yaptığınız itiraz dilekçesinde raporda belirtilen engelli oranı ve tüm bulgulara yer verilmelidir. Engelli raporunu yenileyen hasta, itiraz sürecinde eski ve yeni alınan raporların yeniden doğru ve eksiksiz şekilde incelenmesini beklemelidir. Sağlık Bakanlığı il Müdürlükleri’ne yapılan itiraz dilekçeleri tüm değerlendirme aşamasından geçirilir.  Yeni bir hastane belirlenerek engelli kişi bu hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tüm bulgu ve sonuçları inceleyerek kesin sonuca ulaşır. Engelli sağlık kurulu raporuna itiraz etme süreci sonunda hakem hastanenin vermiş olduğu karara itiraz edilemez.