Engelli kimlik kartı olana kredi desteği! Bu bankalar engellilere kredi veriyor: Başvuru yap!

Engelli aylığı karşılığında kredi kullanmak isteyenlerin bankaların talep edeceği engelli raporuna sahip olması gereklidir. Sağlıklı kişilerin başvuramayacağı bu özel paketten yalnızca engelli vatandaşlar yararlanabiliyor. Maaş karşılığı olarak acil ihtiyacını karşılamak için kredi kullanımı talep edebiliyor. İşte detaylar…

Engelli kimlik kartı olana kredi desteği! Bu bankalar engellilere kredi veriyor: Başvuru yap!

Acil ihtiyacı karşılayabilmek için engelli vatandaşların kredi başvurusunun belirli onaylardan geçmesi gerekiyor. Bankaların sunduğu klasik kredi kullanım süreci dışında özel olarak bir kategori sunuluyor. Engelli maaşı alanlar için oluşturulmuş kredi paketleri belirli şartlar yerine getirildiğinde kişinin hesabına yatırılıyor.

ENGELLİ KREDİSİ VEREN BANKALAR

Acil nakit ihtiyacı için engelli maaşına kredi veren bankaların listesi oluşturuldu. Bunlar arasında devlet bankaları olarak Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank yerini alıyor. Özel bankalar bünyesinde PTT Bank, Denizbank, Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Şekerbank, Albaraka Türk katılım Bankası yer alıyor.

KOSGEB ENGELLİ KREDİSİ

Engelli aylığı veren kurumlar arasında KOSGEB'de yer alıyor. KOSGEB iş kurmak isteyen ve bu alanda atılım gösteren engelli bireyler için özel oluşturulmuş KOSGEB kredisi kullanım fırsatı da sağlıyor. Her bankanın belirlediği bir politika kapsamında ihtiyaç kredisi ya da KOSGEB'in belirlediği girişimcilik kredisi engelli birey tarafından talep edilebiliyor.

ENGELLİ KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Engelli bireylerin kredi kullanımı başvurusunda bulunabilmeleri için belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bankaların ortaya koyduğu koşullar ve şartlar arasında şunlar yerini alıyor:

  • Başvuracak olan adayın 18 yaşından büyük ve 80 yaşından küçük olması

  • Engelli maaşı karşılığında kredi talep edecek olan kişinin akıl sağlığı yerinde olmalıdır. Akıl sağlığı yerinde olmayan kişilerin mahkeme tarafından vasi olarak tayin edilmiş kişiler tarafından kredi başvurusu yapması mümkün değildir.

  • Kredi talebinin olumlu olarak kabul edilebilmesi için kişinin engelli olduğunu rapor ile sunması ve engelli aylığını almaya devam ettiğini ispat etmesi gerekir.

  • Kredi tutarı hesaplanırken engelli maaşının brüt tutarı üzerinden net bir rakam belirlenir. Talep edilen kredi tutarı brüt rakamı aşarsa kişiden ek olarak teminat ya da kefil talep edilebilir.

  • Başvuruda bulunacak olan kişinin en az %40 ve üzeri engele sahip olması gerekir. Güncel olarak alınmış engelli raporu üzerinde bu yer almalıdır.

  • Engelli raporunun kullanım süresi sona erdiğinde ise hastalık durumu ortadan kalktıysa aylık sonlanacaktır. Bu da bankanın kredi başvurusunu engelleyen bir durumdur.

  • Kredi başvurusunun geçerli olabilmesi için engelli maaşı üzerinde herhangi bir bloke ya da haciz kararı bulunmamalıdır.

  • Başvuruda bulunacak olan kişi ek mülke ya da gelire sahipse talep edilen kredi tutarı rahatlıkla kullanılabilir. Kişinin kredi taksitini ödeyecek kadar gelire sahip olması önemlidir.

  • Kredi başvurusunda bulunacak engelli üzerinde herhangi bir icra, haciz ya da yasal takip kararı bulunmamalıdır.

  • Kişiler banka listelerinde kara listede yer alan ya da kredi sicili bozuk olarak bulunmamalıdır. Kredi notu yüksek olmalıdır.

  • Banka borcu bulunup yapılandırmadan yararlananlar engelli maaşı kredisine başvurduğunda olumlu değerlendirilmeyebilir.

2022 PTT ENGELLİ KREDİSİ BAŞVURU LİMİTİ

Engelli kimlik kartı olana kredi desteği! Bu bankalar engellilere kredi veriyor: Başvuru yap! - Resim : 1

Engelli kredisi veren PTT şubeleri 60.000 TL'ye kadar 36 ay vade ile bu fırsatı sunuyor. Herhangi bir ek teminat ya da kefil talep edilmiyor. Sadece engelli maaşını kişinin doğrudan alması yeterli oluyor.

PTT engelli kredisi başvurusu 6 farklı banka üzerinden yapılabilir. Bunlar arasında; ING Bank, TEB Bankası ve Denizbank yerini alıyor. Bunun dışında AktifBank, Şekerbank ve Burgan Bank'tan da yararlanılabilir.

2022 ALBARAKA TÜRK ENGELLİ KREDİSİ BAŞVURU VE LİMİTLERİ

Albaraka Türk engelli maaşına kredi veren bir bankadır. 36 aya kadar vade fırsatı sunar. 50.000 TL'ye kadar nakit taleplerde %2.60 kar payı kesintisi uygulanır. Başvuruda bulunmak isteyenlerin banka şubelerine gitmeleri ya da internet aracılığı ile bankaya ait uygulama üzerinden başvurmaları yeterli olacaktır. Konu üzerine detaylı bilgi telefon bankacılığı üzerinden müşteri hizmetleri aranarak öğrenilebilir.

Albaraka Türk kredi başvurularında 36 ay vade seçeneği kullanılabilir. Buna göre 10.000 TL'den başlayarak 50.000 TL'ye kadar kredi talepleri kabul edilir.

Kredi tutarı 10.000 TL

Vade süresi 36 ay

Aylık taksit tutarı 475,79 TL

Kredi tutarı 50.000 TL

Aylık vade süresi 36 ay

Aylık taksit tutarı 2.378,92 TL

KOSGEB ENGELLİ GİRİŞİMCİ KREDİ VE HİBE BAŞVURUSU

KOSGEB tarafından sunulan engelli girişimci kredi başvurusunda da bulunabilir. Bunun için kişinin iş kurmak amacıyla finansal destek almak istediğini ispat etmesi gerekir. Kişinin girişimcilik eğitimi kurslarına katılmış olması aranan bir diğer şarttır. Girişimcilik eğitim sertifikası alınması zorunludur. Engelli kontenjanı kapsamında sunulan kredi başvurusu ortalama 100.000 TL'yi bulabiliyor. Faizsiz olarak kredi desteği KOSGEB tarafından sunuluyor. 50.000 TL hibe olarak iş kurmak isteyen ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlara veriliyor. Başvuruda gerekli görülen iş planı ve proje KOSGEB'e iletilmelidir. Girişimcilik destek programı başvurusu yapılması gerekir. Başvurular www.kosgeb.gov.tr adresi üzerinden sağlanabilir.

Etiketler: Engelli, kredi destek