Enflasyon son 24 ayın rekorunu kırdı çarşı karıştı dolar, Euro kuru ve altında son durum ne?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş Ekim ayında da devam ederken TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre enflasyon oranı son 24 ayın rekorunu kırdı. Dolar kuru ve altın fiyatlarında ilk tepkiler geldi.

Enflasyon son 24 ayın rekorunu kırdı çarşı karıştı dolar, Euro kuru ve altında son durum ne?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyonu raporu sonrasında piyasalarda ilk fiyatlamalar geldi. Ekim ayı enflasyonu yükselişini sürdürürken Kasım ayının ilk haftasında açıklanan rakamlara göre enflasyon son 24 senenin rekorunu kırdı. 

Yaşanan yükseliş sonrasında gözler dolar kuru ve altın fiyatlarına çevrilmişti. Açıklanan enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde gelirken enflasyonda yaşanan yükselişin sonrasında gözler dolar kuru ve altın fiyatlarına çevrilmişti. 

DOLAR KURU VE ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Ekim ayında açıklanan enflasyon raporuna göre yıllık enflasyon yüzde 85 rakamını aşarak son 24 senenin rekorunu kırmış oldu. Açıklanan bu rakam sonrasında gözler piyasaların vereceği tepkiye çevrilmişti. Dün Amerika Merkez Bankası FED tarafından yapılan açıklama ile federal politika faiz oranı 75 baz puan arttırılmış, FED'den beklenen güvercin açıklamalar gelmemişti. 

Enflasyon son 24 ayın rekorunu kırdı çarşı karıştı dolar, Euro kuru ve altında son durum ne? - Resim : 1

Açıklanan rakamların ardından dolar kurunda yükseliş tekrar başladı. Dolarda yaşanan dalgalanma dün Amerika Merkez Bankası FED tarafından açıklanan 75 baz puanlık yükselişin ardından dolarda yükseliş başlamıştı. Yaşanan yükseliş enflasyon rakamlarındaki dalgalanma sonrası bir kere daha tetiklendi. Dolar kuru an itibari ile 18.6206 TL'den işlem görmeye devam ediyor. 

Enflasyon son 24 ayın rekorunu kırdı çarşı karıştı dolar, Euro kuru ve altında son durum ne? - Resim : 2

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, ENFLASYON ALTINI NASIL ETKİLEDİ?

Altın fiyatları dün açıklanan FED kararı sonrası hızla düşüşe geçerken yükselen enflasyon rakamı da altına çare olmadı. Gram altının fiyatı 975,48 TL seviyesine kadar çekilirken çeyrek altının fiyatı ise 1.621 TL oldu.