Emekliye yüzde 45 ek zam müjdesi En düşük 10.875 TL ufukta gözüktü! 4/A - 4/B'liye kritik veri geldi

Emeklilere yönelik zam beklentileri gündemde geniş bir yer tutuyor. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ara zam yapılması ihtimali gündeme gelmiş durumda. Emeklilere yapılacak zam oranları hakkında da pek çok açıklama yapıldı.

Emekliye yüzde 45 ek zam müjdesi En düşük 10.875 TL ufukta gözüktü! 4/A - 4/B'liye kritik veri geldi

EYT ile birlikte sayıları 15 milyonu milyonu geçen emeklileri heyecanlandıran gelişme. Emekliye zam dopingi geliyor. En düşük emekli maaşı için kritik zam ufukta gözüktü. Enflasyona göre emekli maaşının düşük kalmasıyla emekliye ara zam beklentisi oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

 Erdoğan'ın açıklamalarının ardından emekliye ara zam ihtimali yükseldi. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da, katıldığı bir canlı yayında "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak. Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" demişti. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 1 Ekim'de açılacak Meclis'e çevrildi.

YÜZDE 40-45 ZAM İHTİMALİ


Kamu görevlilerine yapılması beklenen zammın emekliler için de bir gösterge olacağı tahmin ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacak tüm kamu görevlilerimize" açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamaya göre, memurların 2024 maaşlarına yüzde 40-45 arasında zam geleceği düşünülebilir.

Kamu çalışanlarının toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç alınamadı ve Kamu Görevlileri Hakem Heyeti devreye girdi. 31 Ağustos'ta memur ve memur emeklisinin zam oranları belli olacak.

Etiketler: emekli, emekli zammı