Emekliye üçlü bayram: Zam, ikramiye ve ek ödeme aynı anda geliyor! Bugün ve yarın hesaplara yatacak

Kasım ayı ek ödemeleri için emeklilerimiz bekledikleri haberi aldı. 4A 4B 4C emeklilerine, çarşamba ve perşembe günleri IBAN numaralarına bağlı olarak saat 8.30’da ödeme yapılacak. Ek ödemeler, emekli maaşlarının yüzde 4’ü ile yüzde 5’i arasında değişecek.

Emekliye üçlü bayram: Zam, ikramiye ve ek ödeme aynı anda geliyor! Bugün ve yarın hesaplara yatacak

Emeklilerin Kasım ayında üçlü sevinç yaşayacakları müjdelendi. Yeni ek ödeme kararları ardı ardına geliyor. Son olarak Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak ödemeler duyuruldu. 4A 4B 4C emeklilerine 3 ayrı ödeme hesaplarına yansıyacak. Hem maaş ödemesi, hem ikramiye hem de banka promosyonu peş peşe verilecek. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ödeme tarihleri SGK tarafından açıklandı. İşte Kasım ayında emeklilere yapılacak ek ödemelerin detayları…

EMEKLİLERE 5000 TL İKRAMİYE ÖDEMELERİ BUGÜN BİTİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere müjde olarak duyurduğu 5000 TL ikramiye ödemeleri 11 Kasım 2023 tarihinde başlamıştı. Çalışmayan emeklilere verilen ikramiye ödemeleri bugün itibariyle sona eriyor. Yani 14 Kasım’da ikramiye almayan emekli kalmayacak.

EMEKLİ PROMOSYONU 12.500 TL’YE ÇIKTI

Bankalar da Kasım ayında emeklilere sevindirici haberler veriyor. Bankaların emekli promosyon ücretlerinde önemli artışlar oldu. SSK bağ-kur memur emeklilerine 3 yıllık maaş taşıma karşılığında verilen emekli promosyon ücretleri artık 12.500 TL’ye kadar çıktı. Şu anda en yüksek promosyonu veren banka ise ING Türkiye oldu. Emekli maaşını ING Bank’a taşıyanlar 8.500 TL’lik net promosyona ek olarak otomatik ödeme talimatına da toplamda 4.000 TL’lik promosyon desteği alabiliyor. Yani ING Bank 12.500 TL promosyonu emekli müşterilerine sunuyor.

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ BELLİ OLDU

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı ödeme takvimini yayınladı. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisi emekliler farklı tarihlerde maaş alacak. SGK’nın yaptığı açıklamaya göre Emekli sandığı emeklileri için ödemeler 15 Kasım’da bitiyor. SSK emeklisi için 17-26 Kasım aralığında bağ-kur emeklisi için ise 17-28 Kasım aralığında maaş ödemeleri emekli tahsis numarasına göre yapılacak. Böylece Kasım ayında emeklilere 3 farklı ödeme birden hesaplarına yatacak.