Emeklilerin Beklediği Haber Geldi: En Düşük Emekli Aylığı 10 Bin Liraya Yükseltildi! Emekliler İçin Müjdeli Haber

Emekli aylıklarında büyük bir zam bekleniyor. Kulislerde konuşulanlara göre, emekli aylıkları yüzde 50-52 oranında artırılacak, en düşük emekli aylığı ise 10 bin liraya yükselecek. Bu zam, emeklilerin yıllardır talep ettiği bir düzenleme olarak görülüyor. İşte detaylar...

Emeklilerin Beklediği Haber Geldi: En Düşük Emekli Aylığı 10 Bin Liraya Yükseltildi! Emekliler İçin Müjdeli Haber

Emekli aylıklarında 2024 yılında yapılacak zam oranı merak ediliyor. Emekli aylığı zammı için kapsamlı çalışmalar yıl başında tamamlanacak. AKP yönetiminde yeni yılda emekli maaşlarıyla ilgili planlar yapıldığı öğrenildi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan’ın köşesinde aktardığına göre, kulislerde en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltileceği konuşuluyor.

AKP yetkililerinin, yılbaşında ortalama yüzde 50-52’lik bir zam öngördükleri ifade ediliyor. Ancak, maliyenin buna karşı çıkacağını dile getirenlere göre ise bu oran yüzde 45 olacak.

Emekli çiftçilere ikramiye müjdesi Babacan ayrıca, kasım ayında çalışmayan emeklilere verilen ikramiyeyle ilgili kulis bilgisinde de, çalışan emeklilere ikramiye ödenmemesiyle ilgili eleştirilerin devam ettiğini yazarak, “Cumhurbaşkanının talimatıyla emekli çiftçilere ikramiye verilmesi için bir formül bulunduğunu duyduk. Bunun için yasal değişiklik gerekmediği, tebliğ çıkararak sorunun halledileceği belirtiliyor. Yakında yaptıkları hatayı ‘çiftçilere müjde’ şeklinde duyurabilirler. Bu hatayı fark eden Cumhurbaşkanının ekibine kızgın olduğunu da hatırlatalım” diye yazdı.