Emeklilere verilecek 'Cumhuriyet İkramiyesi'nin tutarı belli oldu: Tam beş haneli olacak! 100. yıla özel bir kereye mahsus verilecek

Emekliler, geçim sıkıntısı çekmemek ve daha iyi bir yaşam standardına sahip olabilmek için ek zam taleplerini sürdürüyorlar. Ekim ayında toplanacak olan TBMM, emeklilere yönelik yeni düzenlemeleri ele alacak gibi görünüyor. İktidar temsilcilerinin, Cumhuriyet'in 100. yılını özel bir ikramiyeyle kutlamak için hazırlık yaptığı söylentileri dolaşıyor. Emekliler, bu ikramiyenin en az beş haneli bir miktar olmasını ve yaşam standartlarını yükseltecek şekilde düzenlenmesini talep ediyorlar

Emeklilere verilecek 'Cumhuriyet İkramiyesi'nin tutarı belli oldu: Tam beş haneli olacak! 100. yıla özel bir kereye mahsus verilecek

Emeklilerin zor günler geçirdiği bir dönemde, ekim ayında yapılacak zamlar ve Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla verileceği söylenen ikramiye konusunda önemli açıklamalar geldi.  Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin ekim ayında alacakları zamların yanı sıra, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla verilmesi planlanan 5 bin liralık ikramiyenin yetersiz olduğunu söyledi. Ergün, Cumhuriyet İkramiyesi'nin en az 10 bin lira olması gerektiğini belirtti.

"EMEKLİLERİN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI"

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin yaşam koşullarının her geçen gün zorlaştığını, çoğunun geçim sıkıntısı çektiğini ifade etti. Emeklilerin ekim ayında yapılacak zamlara umut bağladığını ancak zammın kasım ve aralık ayında uygulanacağı yönündeki iddiaların endişe yarattığını kaydetti. Ergün, "Emeklilerimiz, hükümet yetkililerinin sözlerine güvenerek ekim ayında zamlı aylık almayı bekliyor. Ancak zammın erteleneceği yönündeki söylentiler emeklilerde büyük bir hayal kırıklığı ve öfkeye neden oluyor. Ekim ayında Meclis açıldığında emeklilere zam konusu öncelikli olarak ele alınmalı. Çünkü milyonlarca emeklinin dayanacak gücü kalmadı" dedi.

"CUMHURİYET İKRAMİYESİ NE CUMHURİYETE NE DE EMEKLİYE YAKIŞIR"

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere bayram ikramiyelerinin yanında Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla verileceği söylenen 5 bin liralık ikramiyenin de yeterli olmadığını vurguladı. Ergün, şunları söyledi:

"Derneğimiz, emeklilere bayram ikramiyelerinin verilmesi için uzun süre uğraş verdi. Bu uğraşlarımız sonucunda 2018 yılında emeklilerimize ilk kez 1000'er lira ikramiye verildi. Bu ikramiyeler 2021'de yüzde 10 artışla 1100 TL'ye çıkarıldı.

Ancak bu artış emeklilerimizin alım gücünü korumaya yetmedi. Derneğimizin araştırmasına göre, 2018 yılında ilk kez verilen ikramiyelerle emeklilerimiz gramı 190 lira olan altından yaklaşık 5,3 gram alabiliyordu.

O tarihteki alım gücü bugün de devam etseydi bayram ikramiyeleri bugün 2 bin lira değil, 9 bin lira civarında olacaktı. Bu nedenle emeklilerimizin bayram ikramiyelerinin alım gücü korunmalıdır.

Aynı şekilde Cumhuriyet'imizin 100. yılı dolayısıyla verileceği konuşulan 5 bin liralık ikramiye de ne Cumhuriyete ne de emekliye yakışır bir rakam değildir. Cumhuriyet İkramiyesi en az 10 bin lira olmalıdır."

Etiketler: emekli, ikramiye, emekliler