Elon Musk sonunda bu işe de aldı! “Alternatif bir telefon yapacağım!” Twitter’dan sonra sırada telefon var

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının yankıları sürüyor. Twitter’ın diğer telefon mağazalarından kalkması halinde Elon Musk’ın yapacağı hamle ise, çok konuşulmaya başlandı.

Elon Musk sonunda bu işe de aldı! “Alternatif bir telefon yapacağım!” Twitter’dan sonra sırada telefon var

Tesla ve SpaceX CEO'su olarak tanınan ve dünyanın en zengin iş insanları arasında bulunan Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Twitter’ı satın almak istediğini duyurmuş, ancak Twitter ile bir türlü anlaşamamıştı. Sonunda anlaşan Elon Musk, Twitter’ı satın aldı. Ancak, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması tartışmaları kapatmak yerine daha da alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile gündeme oturan Elon Musk’tan bugün ilginç bir çıkış geldi.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından ilk tartışılan konu ‘mavi tık’ olarak da bilinen onaylanmış olan hesaplardan aylık 8 dolar (her bölgede farklılaşan yerel tarifeler uygulamak kaydıyla) ücret alacağını bildirmesi ile başlamıştı. Pek çok ünlü isim Twitter hesabını kaldıracağını bildirirken, Twitter’ın eski güvenlik ve güvenilirlik Müdürü Yoel Roth, yönergelere uyulmaması halinde sosyal medya platformunun uygulama mağazalarından atılabileceğini belirten açıklamaları gündemi daha da hareketlendirdi.

ELON MUSK, ‘ÖZGÜRLÜK’ DEMİŞTİ

Elon Musk sonunda bu işe de aldı! “Alternatif bir telefon yapacağım!” Twitter’dan sonra sırada telefon var - Resim : 1

Twitter’ın eski güvenlik ve güvenilirlik Müdürü Yoel Roth, yönergelere uyulmaması halinde sosyal medya platformunun uygulama mağazalarından atılabileceğini söylediği açıklaması, Elon Musk’ın ‘fikir özgürlüğü’ vurgusundan sonra geldi. Elon Musk, ABD eski başkanı olan Donald Trump gibi hesapları askıya alan isimlerin fikir özgürlüğü kapsamında yeniden hesaplarına kavuşmaları gerektiğini destekleyen fikirler bildirmişti. Bunun üzerine Google ya da Apple gibi teknoloji devlerinin mağazalarından Twitter’ı kaldırabileceği tartışılmaya başlandı.

Öte yandan Independent Türkçe’de bulunan habere göre, Parler isimli mesajlaşma uygulaması, 6 Ocak 2021 tarihinde hem Apple’ın iOS mağazasından hem de Google Android mağazasından kaldırılmıştı. Twitter için henüz her iki teknoloji devinden de yanıt gelmezken, Elon Musk Twitter hakkındaki dedikodulara ilişkin ilk kez konuştu.

ELON MUSK, TWİTTER’IN KALDIRILMASI HALİNDE HAMLESİNİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz gün muhafazakar podcast sunucusu Liz Wheeler, Twitter’ın kaldırılmasına ilişkin bir tweet attı. Liz Wheeler, attığı tweette; “Apple ve Google uygulama mağazalarından Twitter'ı kaldırırsa, Elon Musk kendi akıllı telefonunu üretmeli. Ülkenin yarısı taraflı ve gözetleme yapan iPhone'la Android'i seve seve terk eder. Bu adam Mars'a giden roketler yapıyor. Saçma bir küçük akıllı telefon kolay olmalı değil mi?” ifadelerine yer verdi. Elon Musk, bu tweete verdiği yanıtla herkesi şaşırttı.

Aklında bir alternatif olduğu öğrenilen Elon Musk, Liz Wheeler'in tweetine; “Umarım iş o noktaya gelmez. Fakat evet, başka bir seçenek kalmazsa alternatif bir telefon yapacağım” diyerek yanıt verdi. Elon Musk’ın bu kararında ne kadar ciddi olduğu ise henüz bilinmiyor.

Etiketler: elon Musk, cep telefonu