Elinde altın ve dolar olanlar dikkat! Selçuk Geçer “işi bitti” deyip açıkladı: Herkes tutuşmaya başladı

Piyasalardaki dalgalanmaların devam ettiği bir dönemde ünlü ekonomist Selçuk Geçer'in "Doların işi bitti" şeklindeki ifadeleri, büyük bir ilgiyle karşılandı. Doların seyri ve ekonomik gelişmeler hakkında yaptığı yorumlarla tanınan Geçer, Merkez Bankası faiz kararına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Elinde altın ve dolar olanlar dikkat! Selçuk Geçer “işi bitti” deyip açıkladı: Herkes tutuşmaya başladı

Sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, “Doların işi bitti” ifadeleri ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Elinde dolar, altın veya euro bulunan herkese endişelendiren uzman isim, krizin sona erebileceği sinyallerini verdi.

MERKEZ BANKASI ARTTIRDI DOLAR GERİLEDİ

Piyasalarda uzun süredir devam eden fiyat artışları vatandaşı da büyük bir çıkması sürüklüyordu. Kemer sıkma politikası açıklamaları ile gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu kararı piyasaları da geriletti. Bakan Şimşek'in açıklamalarını işaret eden ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, faiz kararının etkilerini değerlendirdi.

Yaşanan süreçte Dolar/TL kurumda 2 TL'lik bir düşüş olduğunu söyleyen uzman isim gram altının da düşüşü yakaladığını aktardı. Sosyal medya hesabı üzerinden döviz kuru hakkında açıklamalarda bulunan Geçer, enflasyonun dolar üzerindeki etkilerini işaret etti. Ekonomi ile ilgili güncel verileri dikkatle takip edilmesi gerektiğini aktaran Geçer, hem dolar artışları hem de enflasyondaki artışların etkilenebileceğini belirterek gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

Elinde altın ve dolar olanlar dikkat! Selçuk Geçer “işi bitti” deyip açıkladı: Herkes tutuşmaya başladı - Resim : 1

 EKONOMİK ETKİLERİ DEVAM EDECEK

Yazılar hakkında değerlendirmelerine devam eden uzman isim, dolar rakamları için heyecanlandırıcı açıklamalara imza attı. Yaptığı paylaşım ile birlikte doların değerinin enflasyonuna doğru orantılı olduğunu aktaran Geçer, bu durumun ekonomik gelişmelerin de birbirine de takip eden nitelikte olduğunu söyledi.

Doların enflasyon değerine gelmemesi durumunda, üzücü bir tablonun ortaya çıkacağını aktaran uzman isim, doların ekonomik etkilerini sürdürdüğünü belirterek enflasyon faktörünün de dolar değerini etkilediğinin altını çizdi. Dolar rakamlarındaki belirsizlik piyasalardaki etkisini gösterirken Ekonomist Selçuk Geçer tahminleriyle piyasanın nabzını tutuyor.

Etiketler: dolar, altın