Elektrikli otomobil alacakların gözü aydın! Fiyatlar o yıl yerle bir olacak! Volvo Cars CEO’su açıkladı! Sakın acele etmeyin

Son zamanların gözde otomobilleri olan elektrikli otomobillerin fiyatlarının ne zaman düşeceğine ilişkin sorulara yanıt geçtiğimiz gün bir etkinlikte konuşan Volvo Cars CEO'su Jim Rowan’dan geldi.

Elektrikli otomobil alacakların gözü aydın! Fiyatlar o yıl yerle bir olacak! Volvo Cars CEO’su açıkladı! Sakın acele etmeyin

Otomobil piyasasını şimdilerde etkisi altına almış olan tedarik ve çip krizinin yankıları sürerken, benzinli ve dizel araçlarda olduğu gibi elektrikli otomobillerde de maliyetler arttı. Maliyetlerin artmasıyla birlikte halihazırda fiyatları oldukça yüksek olan elektrikli otomobillere gelen zamlar, bu kategorideki otomobilleri daha da ulaşılamaz kılar oldu. Bu konudaki fikirlerini anlatan Volvo Cars CEO'su Jim Rowan, çarpıcı açıklamalar gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz gün Stockholm’de düzenlenen bir etkinliğe katılan Volvo Cars CEO'su Jim Rowan, tüm dünyanın merakla takip ettiği ve her geçen gün fiyatları daha da artan elektrikli otomobiller ile ilgili konuştu. Elektrik otomobillerin fiyat skalasına ilişkin tartışmada kullanıcıların arafını tutan Jim Rowan, elektrikli otomobillerin maliyetlerini düşürebilecek bir yol önerdi. Üstelik Rowan, elektrikli otomobillerin fiyatlarının düşeceği yılı da açıkladı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN 2025 YILINA İŞARET ETTİ

Elektrikli otomobil alacakların gözü aydın! Fiyatlar o yıl yerle bir olacak! Volvo Cars CEO’su açıkladı! Sakın acele etmeyin - Resim : 1

Çevreci oluşlarından yakıt tasarruflarına kadar tartışmasız dünyanın en verimli otomobilleri olan elektrikli otomobiller, fiyatlarıyla cep yakması dışında vatandaşlara çok fayda sağladığını bugüne kadar kanıtladı. Bu nedenle elektrikli ve benzinli otomobil fiyatlarının ne zaman aynı seviyelere geleceği konusu otomobil tutkunlarının merakla beklediği konular arasına girerken; bu konuyla ilgili yanıt Volvo Cars CEO'su Jim Rowan’dan geldi. Rowan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Fiyat paritesine 2025 civarında ulaşacağımızı düşünüyoruz; bu tarihte batarya maliyetini düşürecek yeterli teknoloji olacak. Teknoloji menzili artıracak. Daha az batarya, ancak daha düşük maliyetle daha fazla menzil ile oraya ulaşacağız.”

BATARYANIN DAHA AZ KULLANIMI PLANLANIYOR

Daha az maliyet ortaya çıkarmasına karşın elektrikli otomobillerin sektörel olarak en büyük sıkıntısı maliyeti olmaya başladı. Bataryasından hibrit motoruna kadar özellikle de çip krizinin yaşandığı şu günlerde elektrikli otomobilin maliyeti de eskiye göre ikiye katlandı. Bu duruma dikkat çeken Volvo Cars CEO'su Jim Rowan, batarya fiyatlarını düşürmek yerine daha az batarya kullanarak elektrikli otomobillerin menzilini artırma teknolojilerin geliştirmesi gerektiğini savunan isimler arasındaki yerini aldı.

Öte yandan otomobil üreticilerinin elektrikli otomobil pazarında başarılı olmak için devlet sübvansiyonlarına bel bağlamamaları gerektiğini vurgulayan çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Volvo Cars CEO'su Rowan, aynı zamanda insanların satın alabileceği fiyatta elektrikli otomobil üretmek gerektiğinin altını çizdi.