El Nino felaketi sonrası duyan markete akın etti! Herkes o ürünü alıyor ve stok yapıyor: Artık ucuza bulamayacaksınız

Eyyam-ı Bahur, Basra, Afrika derken yaz mevsimini bir türlü bitiremedik! El Nino adeta Türkiye'yi yakıp kavurdu! Son olarak da o ürüne sıra geldi! Fiyatlar resmen uçuyor... Dev zamma hazır olun!

El Nino felaketi sonrası duyan markete akın etti! Herkes o ürünü alıyor ve stok yapıyor: Artık ucuza bulamayacaksınız

Sıcak günlerin ardı arkası kesilmiyor; Eyyam-ı Bahur, Basra ve Afrika etkisiyle yaz mevsimi bir türlü son bulmuyor. Üstüne üstlük, El Nino'nun etkisiyle Türkiye adeta kavruluyor! Tüm bunlarla yetinmeyip, son darbeyi yiyen şey ise fiyatlar. Fiyatlar yakın zamanda zamlanacak.

AYÇİÇEK YAĞINA DEV ZAM YOLDA

Ayçiçek yağıyla ilgili kötü haber geldi ve bu haberin adı: zamlar! Fiyatların gözle görülür bir şekilde yükselmesinin nedeni, ülkemizde ayçiçeği tarlalarını saran kuraklık olarak belirtiliyor.

El Nino felaketi sonrası duyan markete akın etti! Herkes o ürünü alıyor ve stok yapıyor: Artık ucuza bulamayacaksınız - Resim : 1

 

AYÇİÇEK TARLALARI KURAKLIĞA MAHKUM

Gözleri ayçiçek tarlalarına çeviren uzmanlar, verim kaybının ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekiyor. Öte yandan Türkiye'nin en büyük ayçiçek tedarikçisi Ukrayna, Rusya ile olan savaşlarından ötürü sevkiyat gerçekleştiremiyor. Sektör temsilcileri, kuraklık ve sevkiyattaki aksaklıkların kısa süre içinde zam olarak vatandaşa yöneleceğini belirtti.

El Nino felaketi sonrası duyan markete akın etti! Herkes o ürünü alıyor ve stok yapıyor: Artık ucuza bulamayacaksınız - Resim : 3