Ekonomist Selçuk Geçer, Tüyleri Diken Diken Etti! Dolar Kurunun Rekor Seviyesi İçin Sene Sonu...

Ekonomi piyasalarına ilişkin yaptığı analizler ve tahminler ile dikkatleri üzerine çeken Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut durumu değerlendirerek yeni tahminlerini yayınladı. Geçer’in yeni açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. İşte ünlü ekonomistin yeni değerlendirmelerine ilişkin ayrıntılar…

Ekonomist Selçuk Geçer, Tüyleri Diken Diken Etti! Dolar Kurunun Rekor Seviyesi İçin Sene Sonu...

Geride bıraktığımız senenin son ayında rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ile altın fiyatları, yeni dönemde de dalgalı hareketlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 18 TL’lik rekor seviyesine adım adım yaklaşan dolar kuru, BDDK’nın ticari kredi kullandırma kararı sonrasında 16 TL seviyesine kadar geriledi. Ancak yeni hafta ile birlikte oklarını tekrar yukarı yöne doğru çeviren dolar kurunun, 18 TL seviyesine doğru yaklaştığı gözleniyor.

Dolar kuruna bağlı olarak euro kuru ve gram altın da yükselişini sürdürürken, bu durumun FED faiz arttırımı kararı ile birlikte daha da içinden çıkılmaz bir hale geleceği iddia ediliyor. Bu zamana kadar yapmış olduğu piyasa değerlendirmeleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış olan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, konuya ilişkin kendi tespitlerini yayınladı. Enflasyondun yalnızca ülkemiz için değil tüm dünya ülkeleri için en önemli problemlerden birisi olduğuna dikkat çeken Geçer, tedirginlik veren noktalara işaret etti.

“2023 Yılı Daha İyi Olmayacak!”

Ekonomi piyasalarını ve giderek artış kaydeden enflasyonu değerlendiren Ekonomist Selçuk Geçer, bu problemlerin yalnızca Türkiye’nin değil tüm dünya ülkelerinin problemleri olduğuna dikkat çekti. Özellikle enflasyonun ciddi derecede sıkıntılar ortaya çıkaracağını ifade eden Geçer, 2023 yılının 2022 yılından daha iyi olmayacağını, fakirleşmenin yaşanacağını iddia etti.

“Gerçek Enflasyon Bu Değil!”

Ekonomist Selçuk Geçer, Tüyleri Diken Diken Etti! Dolar Kurunun Rekor Seviyesi İçin Sene Sonu... - Resim : 1

Açıklamalarında özellikle yüksek enflasyon vurgusu yapan Ekonomist Selçuk Geçer, temmuz ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan yıllık enflasyonu işaret ederek, açıklanan oranın gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Geçer, gündelik hayata yansıyan gerçek oranın yüzde 300 civarında olduğunu ileri sürdü.

Sene Sonuna İşaret Etti!

Dolar kurunun değer kaybı yaşamayacağına dikkat çeken Ekonomist Geçer, daha önce “25-30 TL” olarak duyurmuş olduğu sene sonu dolar kuru tahminini güncelledi. Geçer, “sene sonunda dolar 30- 35 TL aralığında olacak” dedi.

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan ifadeler, uzman görüşlerine aittir.