47,0434 %0.2
53,7187 %-0.12
63,0486 %-0.04
İstanbul
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber DÜNYA İsrail Savunma Bakanı Duyurdu: İran'a Yeni Saldırılar İçin Talimat Verdik

İsrail Savunma Bakanı Duyurdu: İran'a Yeni Saldırılar İçin Talimat Verdik

Bölgede tansiyonu zirveye çıkaracak sıcak gelişme Kudüs'ten geldi. İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran topraklarına yönelik tek başına düzenlenecek yeni askeri harekatlar için İsrail ordusuna net bir hazırlık talimatı verdiklerini duyurdu.

İsrailli akademisyen ve siyaset yorumcusu Dr. Gadi Taub’un “Eşik Bekçisi” adlı podcast programına konuk olan İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran’a yeniden saldırı hazırlıkları, Lübnan’ın güneyindeki işgal ve Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yisrael Katz, Başbakan Binyamin Netanyahu ile birlikte İsrail ordusuna İran’a yönelik bağımsız saldırılar düzenlenmesi için hazırlık yapılması talimatı verdiklerini kaydetti.

Tahran yönetiminin, ABD ile birlikte İran’a düzenledikleri saldırılarda vurulan nükleer tesisleri yeniden inşa etmeye başlamadığını söyleyen Katz, “Bunu tekrar başlatmak için öncelikle bir karar almaları gerekir ve henüz böyle bir karar almış değiller.” ifadelerini kullandı.

“GÜNEY LÜBNAN’DA REFAH MODELİNİ UYGULAYACAĞIZ”

Katz, Lübnan’ın güneyindeki işgale ilişkin de daha önce “Lübnan’ın güneyinin Gazze’ye döneceğini ve Refah modelini uygulayacaklarını.” söylediğini hatırlattı.

Katz, Lübnan’ın güneyinden çıkarılan yaklaşık 200 bin bölge sakininin “çok uzun bir süre daha” geri dönemeyeceğini savundu. Bölgedeki evlerin büyük kısmının yıkıldığını belirten Katz, “Evlerinin yaklaşık yarısı zaten yıkılmış durumda. Artık orada hiçbir sivil yok. Sadece askerler ve yıkılmış evler var.” dedi.

Katz, Lübnan’ın güneyindeki birçok yapının İsrail ordusu tarafından yıkıldığını belirterek, “Ordu, buldozerler ve patlayıcılarla köyleri sistematik bir şekilde haritadan sildi. Evlerin yüzde 90'ı artık yok. 15 bin ile 20 bin arasında ev yerle bir edildi.” ifadelerini kullandı.

“GAZZE’DE KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gazze Şeridi’ndeki saldırı ve işgale de değinen Katz, İsrail’in Gazze’deki varlığının sürdüğünü ve genişlediğini söyledi. Katz, “Gazze’nin kalbindeyiz. Yalnızca hâlâ Gazze’de olmakla kalmıyoruz, oradaki varlığımız küçülmek yerine daha da genişliyor.” dedi.

Gazze Şeridi’nde İsrail’in kontrol ettiği alanların yüzde 60’ın üzerine çıktığını belirten Katz, “Açık ve net bir şekilde orada kalmaya devam edeceğiz. Bu güvenlik bölgeleri artık İsrail’in ulusal güvenlik politikasının bir parçasıdır.” ifadelerini kullandı.

Katz, Gazze’nin güneyindeki Refah kentindeki yıkıma ilişkin ise “Refah yerle bir edildi. Artık dönebilecekleri bir yer yok. Orada kalanlar ise tünellerde sıkışıp kaldı. Daha sonra aynı modeli Beyt Hanun, Han Yunus ve diğer yerlerde de uyguladık.” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *