Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma sürerken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin müzakereler için 15 Mayıs’ta İstanbul’da yeniden görüşme teklifinde bulunmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise görüşmelere hazır olduklarını belirtmişti.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, akşam saatlerinde yaptığı yeni açıklamada 15 Mayıs Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Putin ile Türkiye'de görüşeceğini duyurdu.
Vladimir Putin 15 Mayıs'ı Teklif Etmişti
Moskova’da basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, “15 Mayıs Perşembe günü, müzakerelerin daha önce yarıda kesildiği yerde, İstanbul'da, doğrudan müzakerelerin özellikle de ön koşulsuz olarak yeniden başlatılmasını, hiç vakit kaybetmeden başlamasını öneriyoruz.” demişti.

Erdoğan Putin Telefonda Görüşmüştü
Müzakerelerin İstanbul’da yürütülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildiren Putin, bu açıklamaların ardından bugün öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Erdoğan, ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söylemişti.

Zelenskiy: Türkiye’de Bekliyor Olacağım
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ateşkes müzakereleri için 15 Mayıs’ta Türkiye'de görüşme davetine olumlu yanıt verdi.
“Ölümleri Uzatmanın Bir Anlamı Yok”
Zelenskiy, “Diplomasi için gerekli zemini sağlamak üzere yarından itibaren tam ve kalıcı bir ateşkes bekliyoruz. Ölümleri uzatmanın bir anlamı yok. Perşembe günü Putin’i Türkiye’de bekliyor olacağım. Umuyorum ki bu sefer Ruslar, ‘yapamayız’ demek için bahane aramazlar.” dedi.