Dünya güneş fırtınası alarmı verdi! Zorunlu göçler ve elektrik kesintileri yaşanabilir!

Uzmanlardan Güneş fırtınası oluşumuna yönelik uyarı geldi. Evrene güçlü bir Jeomanyetik enerji katan Güneş fırtınası dünyanın dış atmosferinin ısınarak zamanla uyduların doğrudan zarar görmesine neden olabiliyor. Özellikle televizyon sinyalleri, cep telefonları, uydu alıcılar oluşan güneş fırtınası ile bozulma yaşayabiliyor. Konunun detayları haberimizde…

Dünya güneş fırtınası alarmı verdi! Zorunlu göçler ve elektrik kesintileri yaşanabilir!

Güneşte oluşan bir delik nedeniyle dünyayı derinden etkileyecek olan Güneş fırtınası beklendiği duyuruldu. Amerika Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından paylaşılan habere göre: “Elektrik şebekesi arızalarına uydu bozulmalarına dikkat edin” çağrısında bulunuldu. Yaşanacak olan bu G1 sınıfı fırtına sonrasında hayvanların göç etmesi olası görülüyor.

EN TEHLİKELİ SÜRECİNE GİRİLİYOR!

Güneşte oluşan bu delikler herhangi bir zamanda ortaya çıkabiliyor. Özellikle Solar Minimum adı verilen dönemde daha sıklıkla fark ediliyor. Güneşteki hareketin daha da yoğunlaştığı bir döneme girildiği uzmanlar tarafından açıklandı. Bu döneme ise 2025 yılında karşılaşılacağı söyleniyor. Solar maksimum adı verilen bu dönem 2025'e denk geliyor.

ELEKTRİK ALTYAPISINA ZARAR VERİYOR!

Dünya güneş fırtınası alarmı verdi! Zorunlu göçler ve elektrik kesintileri yaşanabilir! - Resim : 1

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi tarafından yapılan uyarıda G1 tipi fırtınanın üst seviyesi ise G2 tipi oluyor. Bu da genellikle uzaydaki araçların yön değişimine uydu navigasyonunda geçici devre dışı duruma neden oluyor.

Meydana gelen Güneş fırtınası özellikle elektrik altyapılarına büyük zarar veriyor. Daha da ileri seviyede yaşandığında ise organizmaların sağlığını da tehdit etmeye başlıyor. Bazıları insan ölümüne dahi götürebiliyor.

2025 YILINA İŞARET EDİLDİ!

Güneş fırtınası güneşin yüzeyinde oluşan manyetik alandaki kısa devrenin plazma ve ışın patlamalarına neden olması anlamına geliyor. Bu patlamalar sonrasında ultraviyole ışık açığa çıkıyor. Yaşanan bu ani patlamaların derecesi büyüdükçe onlarca madde uzayın derinliğine kadar etki edebiliyor. Elektrik şebekesinde büyük hasara neden olabilecek ve uyduların bozulmasına sebep olacak olan bu fırtınanın 2025 yılında görülmesi bekleniyor.

DÜNYA ÇAPINDA İLETİŞİM AĞLARI ÇÖKEBİLİR!

Uzmanlardan bu konu üzerine uyarı geldi şiddetini artırarak devam edecek olan bu fırtına haberleşme cihazlarına ve uyduları olumsuz olarak etkileyebiliyor. Özellikle kutuplara daha da yaklaşıldığında uçaklarda kullanılan telsiz bağlantılarının bu süreçte zarar gördüğü fark edildi. Şiddetli bir fırtına dünya çapında olası iletişim ağını çökertebilme özelliğine sahiptir. Elektrik tüm dünyada tamamen devre dışı kalabilir. Ancak dünyaya yaklaştığı söylenilen Güneş fırtınasının orta derece bir kuvvette olduğu söyleniyor. Bu yönüyle cihazlarda büyük bir etkinin görülmesi düşünülmüyor.