Düğün Sezonu Açıldı, Resmi İşlemler Kafa Karıştırmaya Başladı: Nikâh İşlemleri İçin Bu Evraklar...

Nikah için kişilerin götürmesi gereken evrakları yazımızda sizler için derledik. Sizler de aşağıdaki yazı doğrultusunda en mutlu gününüze eksiksiz şekilde gidebilirsiniz.

Düğün Sezonu Açıldı, Resmi İşlemler Kafa Karıştırmaya Başladı: Nikâh İşlemleri İçin Bu Evraklar...

Nikah için gerekli belgeler tam eksiksiz şekilde tamamlanması gereklidir. Aksi takdirde nikah işlemi yapılamamaktadır. Nikah için gerekli evraklar listesi genel olarak aşağıdaki gibidir:

  •          Fotoğraflı nüfus cüzdanı ve fotokopileri
  •          Vesikalık fotoğraf
  •          Sağlık raporu
  •          Evlenme beyannamesi

Belirtilen belgelerin eksiksiz şekilde toplanması ile birlikte nikah başvurusu yapılabilir. Yapılacak başvuruda eksik olan herhangi bir belge ciddi sorun yaratmaktadır. Bu nedenle de kişilerin mutlaka belgeleri iyi kontrol etmesi ve eksiksiz şekilde götürmesi gereklidir.

Nikah İçin Nüfus Kayıt Örneği

Nikah için nüfus kayıt örneği bazı belediyeler tarafından talep edilen belgelerden bir tanesidir. Bu belge E – Devlet uygulaması üzerinden ya da kişinin bağlı olduğu nüfus müdürlüğü üzerinden kolaylık ile temin edilebilir. Fakat önce ilk iş olarak belediye tarafından istenen nikah için gerekli evraklar listesine bakılmalı ve bu belgenin istenip istenmediği öğrenilmelidir.

Evlenme Ehliyet Belgesi

Düğün Sezonu Açıldı, Resmi İşlemler Kafa Karıştırmaya Başladı: Nikâh İşlemleri İçin Bu Evraklar... - Resim : 1

Evlenme ehliyet belgesi nüfus idareleri tarafından aile kütük kayıtlarına dayanılarak düzenlenmektedir. Bu belge ile birlikte kişilerin evlenmesine nüfus açısından bir sorun olmadığı kanıtlanmaktadır. Bu belge evlenme ehliyeti olarak bilinmektedir. Nüfus müdürlüklerinden alınan nüfus kayıt örnekleri de evlenme ehliyet belgesi olarak geçmektedir. Bu belge de her belediye tarafından istenmeyebilir.

Evlenme Beyannamesi

Evlenme beyannamesi tüm belgeler toplandıktan sonra en son alınması gereken belgedir. Evlenmek istenilen belediyeye giderek bu belge temin edilebilir. Belediye görevlileri başvuru sırasında bu belgeyi düzenlemektedirler.

Evlilik İçin Sağlık Raporu

Evlilik için sağlık raporu aile hekimleri tarafından verilmektedir. Gerekli testler özel ve devlet hastanelerinde yapılsa da resmi nikah için gerekli olan bu rapor sadece aile hekimleri tarafından verilmektedir.

Nikah İşlemi İçin Nereye Başvurulur?

Nikah işlemi başvurusu yapmak için kişilerin bağlı oldukları belediyenin evlendirme dairesine gitmeleri gereklidir. Evlenme izin belgesi gibi belgelerin bulunduğu nikah için gerekli evraklar eksiksiz şekilde toplanarak gidilmeli ve başvuru yapılmalıdır. Yapılan başvurular eksik belge olmaması durumunda onaylanır.

Etiketler: nikah, belge