Dolara dikkat diyen Selçuk Geçer kırılma yakın krizin babası gelecek diyerek yeni dolar tahmini yaptı

Ekonomist Selçuk Geçer yeni dolar tahmin ile bir kere daha ağızları açık bıraktı. Dolarda bu sefer kriz değil tsunami geliyor diyen Selçuk Geçer krizin babası geliyor diyerek yükselişi işaret etti.

Dolara dikkat diyen Selçuk Geçer kırılma yakın krizin babası gelecek diyerek yeni dolar tahmini yaptı

Selçuk Geçer dolara dikkat diyerek yeni tahmini açıkladı. Dolar kurunda son dönemde yaşanan yükselişe değinen Selçuk Geçer yaptığı rekor tahminlerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce de hatırlanacağı üzere yaptığı yüksek tutarlı dolar kuru tahminleri nedeniyle hakkında BDDK tarafından şikayette bulunulan Selçuk Geçer yaptığı yüksek rakamlı tahminlerine bir yenisini daha ekledi. 

Selçuk Geçer sosyal medya hesabından yayımladığı videosu ile kriz değil tsunami geliyor diyerek yeni dolar tahminin duyurdu. Ünlü ekonomist dünyada büyük bir ekonomik savaş yaşandığını ve FED tarafından açıklanan 75 baz puanlık faiz artışının doların elini güçlendirdiğini belirterek yeni rakamı verdi.

BU PARA NEREDEN GELİYOR DİYEN SELÇUK GEÇER PİYASALAR TEDİRGİN DİYEREK YENİ DOLAR TAHMİNİ AÇIKLADI!

FED'in aldığı faiz kararını değerlendiren Ekonomist Selçuk Geçer "Yurt dışında da Türkiye sorgulanır hale gelmişti. Türkiye gri listeye alınmıştı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamalar da ortada. Türkiye böyle bir şey ortaya çıkarsa kara listeye girer. TÜİK tarafından açıklanan rakama göre üretici ile tüketici enflasyonu arasındaki fark 70 puanın üzerine çıktı. Bu ne demek? Üretici ürettiğinden daha ucuza mal satıyor, iflasın eşiğine gelmiş durumda. 

Dolara dikkat diyen Selçuk Geçer kırılma yakın krizin babası gelecek diyerek yeni dolar tahmini yaptı - Resim : 1

TÜRKİYE'DE ADI KONULMAMIŞ BİR HİPER ENFLASYON VAR! 

Benim hesaplamalarıma göre Türkiye'de enflasyon şu anda yüzde 300 civarında. TÜİK bunu yüzde 80 olarak hesaplıyor. Bu ne demek? Türkiye'de şu anda adı konulmamış bir hiper enflasyon var. Gıda enflasyonuna bakıyorsunuz yüzde 130 olarak açıklanıyor. İstanbul'da açıklanan enflasyon yüzde 108 ama TÜİK bu rakamı yüzde 80 olarak açıklıyor. 

SELÇUK GEÇER ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ YAPTI! 2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE OCAK MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Yaşanan enflasyon rakamlarındaki yükseliş nedeniyle Aralık'ta açıklanan asgari ücret zammı belki de yüzde 90 olarak açıklanacak. En iyi ihtimalle asgari ücret maaşı 11 bin TL olacak. Asgari ücret 11 bin TL oldu diyelim. Bu nerde baksanız yüzde 80-90 arasında personel gideri artacak. Personele getirilen bu maaş farkı da maliyet olarak tüm ürünlere rekor zamlar gelecek. Bir anda 50 liralık peynir 500 lira olmuş, ekmek 10 liraya çıkmış. 11 bin liralık maaş bile insanlara yetmeyecek. 

Dolara dikkat diyen Selçuk Geçer kırılma yakın krizin babası gelecek diyerek yeni dolar tahmini yaptı - Resim : 2

SELÇUK GEÇER SON DOLAR TAHMİNİ NE KADAR, 1 DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Powell tarafından yapılan şahin açıklamalar ile yine dolara dönüş başladı. Euro dolar paritesi de ihracatçının belini büküyor. 2023 yılının Mart ayına kadar faiz yüzde 5 seviyesine ulaşacak. Sonrasını ise enflasyon belirleyecek. Bir anda dolar taklalar atarak katlaya katlaya bile gidebilir. Ödemeler dengesi bozuluyor, kara para mevzuları konuşuluyor. Doların kırılması durumunda yeni enflasyon dalgası gelir. 

NOT: Haberimiz Selçuk Geçer'in yaptığı açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.