Dolar kahini Selçuk Geçer'den titreten dolar yorumu: “Böyle giderse 60- 70 TL kaçınılmaz!”

Bir süredir dolar kurunda ve diğer kurlar ile altın fiyatlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, piyasa uzmanlarının yorumlarının da güncellenmesine sebep oldu. Sade vatandaş, yatırımcı ve potansiyel yatırımcı tarafından yakından takip edilen piyasa uzmanlarından birisi olan Ekonomist Selçuk Geçer, yeni tahminlerini açıklayarak herkesi tedirgin etti. İşte Geçer’in yeni tahminleri…

Dolar kahini Selçuk Geçer'den titreten dolar yorumu: “Böyle giderse 60- 70 TL kaçınılmaz!”

Eylül ayında yükseliş trendine giren dolar kuru, beraberinde euro kurunun ve diğer döviz kurlarının da yükselmesine sebep olmuştu. Yükselişi ile altın piyasasını da yerle bir eden dolar kuru, kasım ayına girildiğinde yükseliş hızını arttırdı.

Doların ani yükselişine bağlı olarak eylül ayında piyasalara faiz indirimi yolu ile müdahale etmeye başlayan Merkez Bankası, aralık ayına kadar kararlarını yenilemeye devam etti. Ancak Merkez Bankası’nın tüm çabasına rağmen dolar kuru, aralık ayının ortasında 18 TL seviyesine kadar yükselerek kendi rekorunu kırdı.

Dolar kurunun rekora ulaşması ile birlikte euro kuru da hareketlendi ve 20 TL’ye fırladı. Tüm bu gelişmelerin ışığında gram altın da bin 82 TL seviyesine kadar yükseldi.

Ekonomi piyasalarının bir anda tepetaklak olmasına müdahale etmek amacı ile yeni bir ekonomik model geliştiren hükümet yetkilileri, kabine toplantısından hemen sonra yeni modeli devreye soktu. O zaman diliminde dolar kuru başta olmak üzere diğer kurlar ve altın fiyatları da sert bir şekilde geriledi.

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen gerileme ile birlikte yeni döneme ilişkin umutlanan vatandaşlar, ocak ayına girilmesi ile birlikte hareketlenen piyasalar sonrasında hayal kırıklığı yaşadı. Ek olarak FED yetkililerinden gelen faiz artırımı açıklamaları ve şubat ayının sonunda başlayan Rusya- Ukrayna savaşı, fiyatları tekrar tırmandırdı.

Tüm bu gelişmeler ışığında dolar kuruna ve giderek yükselen enflasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, yeni tahminlerini paylaştı.

“20 TL’NİN ÜZERİNE ÇIKACAK!”

Dolar kahini Selçuk Geçer'den titreten dolar yorumu: “Böyle giderse 60- 70 TL kaçınılmaz!” - Resim : 1

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun ağustos ayının sonu eylül ayının başı gibi yükseliş hızını arttıracağını ve 20 TL’nin üzerine kadar çıkacağını iddia etti.

YILLIK TAHMİNİ ŞOKE ETTİ!

Para politikalarının böyle devam etmesi durumunda 1994 yılına geri döneceğimizi belirten Geçer, sene sonunda dolar kurunun 60- 70 TL bandına çıkabileceğini öne sürdü.

“EN UCUZ ŞEY DOLAR!”

Artan enflasyona rağmen Türkiye’de en ucuz şeyin dolar olduğuna dikkat çeken Geçer, bunun böyle gitmeyeceğini ileri sürdü.

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler, uzman yorumlarına aittir.

Etiketler: selçuk geçer, dolar