Doğalgaz yardımı için beklenen hamle yapıldı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2.500 TL yardımları hesaplara geçmeye başladı! Başvuru için geç kalmayın

Sosyal destek ödemelerini sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kış ödenecek olan doğalgaz yardımları için harekete geçti. Başvuruların alınmaya devam ettiği doğalgaz yardımına ilişkin bir de açıklama yapıldı.

Doğalgaz yardımı için beklenen hamle yapıldı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2.500 TL yardımları hesaplara geçmeye başladı! Başvuru için geç kalmayın

Sosyal devlet anlayışı ile her yıl pek çok alanda sosyal destek ödemeleri gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle enflasyonun küresel bir hal almasının ardından yaptığı sosyal destek ödemelerini artırdı. Artan maliyetler karşısında ihtiyaç sahibi olan aileleri korumayı amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kışı ihtiyaç sahibi vatandaşların daha rahat geçirebilmesi için sosyal destek ödemeleri arasına ısınmayı da ekledi.

Isınma desteği kapsamında hem doğalgaz hem de elektrik desteği vermeye başlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek kapsamında aldığı başvuruları sürekli olarak açık hale getirdi. Bu kapsamda 2.500 TL’ye kadar ödenecek olan doğalgaz desteğine ilişkin çağrıda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olan vatandaşların başvurularını nasıl gerçekleştirebileceğini açıkladı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ İÇİN E-DEVLET KAPISI

Doğalgaz yardımı için beklenen hamle yapıldı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2.500 TL yardımları hesaplara geçmeye başladı! Başvuru için geç kalmayın - Resim : 1

Doğalgaz yardımı için başvuruları almaya devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları iki ayrı yöntem ile almaya başladı. Fiziki olarak başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılmasını talep eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çevrimiçi başvuruların ise e-Devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına açıklama yapan Bakan Derya Yanık ise, ihtiyaç sahibi vatandaşları e-Devlet’ten başvuru yapmaya şu ifadeler ile çağırdı:

“Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda halihazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız.”

DOĞALGAZ DESTEĞİNDE ÜST LİMİT 2.500 TL’YE YÜKSELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamalarının ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Doğalgaz desteğinde ödenecek olan miktarın arttığını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Doğal gaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900-2500 TL arasında olarak belirledik” diye konuştu. Öte yandan doğalgaz desteği kapsamına asgari ücretliler de başka bir uygulama ile alındı.

Özel sektör çalışanlarına da doğalgaz desteği sağlanabilmesi için harekete geçen Bakanlar Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ekim ayında onayladığı yeni torba yasa içerisine asgari ücret ile çalışan çalışanına 1.000 TL’ye kadar ısınma yardımı vermesi halinde vergi muafiyeti uygulanmasını da ekledi. Bu kapsamda elektrik ve doğalgaz yardımı yapılabileceği öğrenildi.