DİSK Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması geldi!

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu asgari ücretin yeni zam ile birlikte olması gerektiği düzeyleri açıkladı. Çerkezoğlu'nun açıklamaları asgari ücretli vatandaşların ve işverenlerin dikkatini çekti.

DİSK Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması geldi!

Bu yıl ilk olarak Temmuz'da gerçekleştirilmiş olan asgari ücrete zam sonrasında asgari ücretli vatandaşların net maaş tutarı 5 bin 500 TL baremine yükselmişti. Asgari ücret tutarı artış gösterirken öte yandan enflasyonun artış göstermesi ve döviz kuru karşısında Türk Lirası'nın değer kaybediyor olması vatandaşların alım güçlerine doğrudan etki etti. 

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın beklediği asgari ücret zammına ilişkin sürekli olarak ilgili kişi ve kurumlar tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından asgari ücret açıklaması geldi.

Dünyanın hiç bir ülkesinde asgari ücretin bu kadar konuşulmadığını belirten Çerkezoğlu "Yani asgari ücretle çalışanların oranı bir çok toplumda yüzde 2-3-5'tir. Türkiye'de asgari ücret ortalama bir ücret. Bu oran yüzde 50'yi aşmış durumda. Biz aslında asgari ücreti konuşurken ortalama ücreti konuşuyoruz. Asgari ücreti konuşurken aslında devletin toplumla yaptığı en büyük sözleşmeyi konuşuyoruz. O yüzden son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretli vatandaşların alım gücünün olağanüstü bir şekilde düştüğünü dile getiren DİSK Başkanı Çerkezoğlu; "Alım gücü son derece önemli. Türkiye'nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılması lazım. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım" diye konuştu.

Bugünün Türkiye'sinde emekli olmanın zorlaştığını beliren Başkan "Ayrıca EYT diye mağduriyet ortaya çıktı. Bu soruna nasıl çözüm getireceklerini sır gibi saklıyorlar. Oysa bu tür düzenlemeler çalışma hayatına dair düzenlemelerde mutlaka müzakere esastır" ifadeleri ile konuşmalarına son verdi.