Dikkat uzmanlar uyardı! Kadınların güzellik uğruna kullandığı o ürün kansere yol açıyor

Kadınların saçlarını düzleştirmek için kullandıkları ürünler çok sayıda kimyasal madde içerdiğinden dolayı kanser riskini arttırdığı araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. ABD'li bilim insanlarının yapmış oldukları araştırmalar sonucunda ortaya çıkan gerçek şok etti. Detaylar haberimizde..

Dikkat uzmanlar uyardı! Kadınların güzellik uğruna kullandığı o ürün kansere yol açıyor

Dikkat uzmanlar uyardı! Kadınların güzellik uğruna kullandığı o ürün kansere yol açıyor: Kadınların saçlarını düzleştirmek için kullandıkları ürünler çok sayıda kimyasal madde içerdiğinden dolayı kanser riskini arttırdığı araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. ABD'li bilim insanlarının yapmış oldukları araştırmalar sonucunda ortaya çıkan gerçek şok etti. Detaylar haberimizde..

ABD'li bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda korkunç gerçek ortaya çıktı. Kadınların saçlarını düzleştirmek için kullandıkları o ürünler zararlı kimyasal madde içerdiğinden rahim kanseri riskini arttırıyor. Bu ürünleri kullanan kadınların kullanmayan kadınlara oranla yüzde 50 daha fazla kansere yakalanma riski ortaya çıkıyor. 

Uzmanlar uyardı. Bu tarz ürünlerin kullanılması sağlığımızı oldukça kötü etkilemekte ve kanser risklerini daha da arttırmakta. Kullanılan ürünlerin kimyasal içermemesine dikkat edilmesi gerektiği hatta zorunlu olmadıkça kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundular.

O ÜRÜN RAHİM KANSERİNE YOL AÇIYOR

Bilim insanlarının yapmış olduğu araştırmalar sonucunda kadın üreme sisteminde en çok karşılaşılan kanser türünün rahim kanseri olduğu ortaya çıktı. ABD'de 2022 yılında yaklaşık 65 bin 950 kadına rahim kanseri tanısı konulduğu ortaya çıktı. Bu veriler uzmanları korkutuyor. Kadınların güzellik uğruna kullanmış olduğu bakım ürünlerinin içeriklerinin oldukça kimyasal içermesi sonucunda kanser riskini arttırdığının tespit edilmesi ile uzmanlar hareket geçti. Uyarılarda bulunan uzmanlar bu tür ürünlerin kullanılmaması gerektiği yönünde konuşmalar yaptı.

Yapılan araştırma yaklaşık 11 yıldır sürmekte. Araştırma kapsamında 34-75 arasında yaşlardaki ABD'li kadınların olduğu açıklandı. Journal of the National Cancer Institute adlı dergide yayınlanan araştırma sonuçları şok etti. Yayınlanan bu araştırmada saç düzleştirmek için kullanılan ürünlerin bu ürünleri kullanmayan kadınlara göre iki kattan fazla rahim kanserine yakalanma olasalığının arttığı tespit edildi.