Dikkat edin! Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, uyardı! Bu kurala uymayana tam 2 hafta randevu yok!

Özellikle de kimlik yenileme işlemlerinin devam ettiği şu aylarda sık sık randevu alınan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu alanlara önemli bir haber geldi.

Dikkat edin! Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, uyardı! Bu kurala uymayana tam 2 hafta randevu yok!

Son zamanlarda özellikle de hane halkısının bilgisi olmadığı halde evde kayıtlı olan kişilerin bulunması nedeniyle ciddi bir yoğunluk yaşayan ve hane halkının talebi doğrultusunda ikametgah belgesi düzenlemeye başlamış olan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü şubelerinde yoğunluk daha da arttı. Bu yoğunluğun önüne geçmek isteyen İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yeni bir önlem geldi.

Yoğunlaşan randevular nedeniyle vatandaşların randevu alamaması ve randevu alamaması sebebiyle de müdürlüklerin randevusuz vatandaşlarla dolması ile artan iş yükü İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü şubelerini zor durumda bırakmaya başladı. Bu nedenle randevu alıp, randevuya gitmeyen ve randevusunu iptal etmeyen kişiler için harekete İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bu kişilere yaptırım uygulanacağını hatırlattı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DUYURU YAYINLADI

Dikkat edin! Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, uyardı! Bu kurala uymayana tam 2 hafta randevu yok! - Resim : 1

Yeni bir duyuru yayınlayan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, nüfus müdürlüklerinde yaşanan talep artışına ilişkin hamle gerçekleştirdi. Randevu almış olmasına rağmen randevularına gitmeyip, yeniden randevu almak isteyenleri ilgilendirecek bir duyuru yayınlayan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı duyuruda; “Vatandaşlarımızın bu randevu talepleri nüfus müdürlüklerinde görevli personellerimizce en kısa sürede karşılanmaktadır. Ancak nüfus hizmetlerimiz için randevu alan ve çeşitli sebeplerden dolayı randevu saatinde nüfus müdürlüklerimize gelemeyen vatandaşlarımız da bulunmaktadır. Bu durum, neredeyse toplam randevu taleplerinin yüzde 15'i oranında olup, acil talebi olan vatandaşlarımız gelinemeyen bu randevular nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır” ibareleri yer aldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, İKİ HAFTA ‘RANDEVU YOK’ DEDİ

Diğer vatandaşların randevuya ulaşabilmesi ve nüfus müdürlüklerinde yoğunluğu düzene koyabilmek için randevu iptali çağrısında bulunan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, duyurusunun devamında; “Çeşitli sebeplerden dolayı nüfus müdürlüklerimizdeki randevularına gelemeyecek olan vatandaşlarımızdan ricamız, diğer vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu randevularını iptal etmeleridir. Aksi takdirde randevusuna riayet etmeyen vatandaşlarımıza ancak 2 hafta sonra randevu verilebilecektir” diyerek, iptal edilmeyen randevular için cezai önlemi açıkladı.