Dikkat e-Devlet vatandaşlar için uyarıda bulundu! 20 iş günü içinde bildirmeyene 2.673 TL ceza

E-Devlet'ten vatandaşlar için uyarı geldi. 20 iş günü içinde bu bilginin e-Devlet üzerinden değiştirilmemesi neticesinde 2 bin 673 TL ceza ödemeye mahkum olacak. İşte detaylar..

Dikkat e-Devlet vatandaşlar için uyarıda bulundu! 20 iş günü içinde bildirmeyene 2.673 TL ceza

Dikkat e-Devlet vatandaşlar için uyarıda bulundu! 20 iş günü içinde bildirmeyene 2.673 TL ceza: E-Devlet'ten vatandaşlar için uyarı geldi. 20 iş günü içinde bu bilginin e-Devlet üzerinden değiştirilmemesi neticesinde 2 bin 673 TL ceza ödemeye mahkum olunacak. İşte detaylar..

E-Devlet'in yapmış olduğu uyarıya göre taşınma veya başka herhangi bir nedenle ikametgah adresi değişen vatandaşlar 20 iş günü içinde e-Devlet üzerinden bu değişikli yapmazsa ceza ödemek zorunda kalacak. Belirlenen ceza ise kişi başı 2 bin 673 TL olarak belirlenmiştir.

DEĞİŞİKLİK YAPMAYANA 2 BİN 673 TL CEZA 

E-Devlet yapmış olduğu uyarıda taşınma durumlarında 20 gün içinde e-Devlet üzerinden ikametgah adresini değiştirmeyene toplamda 2 bin 673 TL idari para cezası yazılacağını bildirdi. Evli çiftler veya ailesi ile aynı evde yaşayanlar aynı ikametgahı kullanabilirler. E-Devlet tarafından yapılması istenen bu değişikliği https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresinden yapmak mümkündür. 

PTT üzerinden almış olduğumuz e-Devlet şifrenizle  bu değişikliği online olarak yapmanız daha kolay olacaktır. İstenen değişiklik belirtilen süre içerisinde yapılmak zorundadır. İkametgah değişikliğinden 20 gün sonra e-Devlet üzerinden yapılması istenen değişiklik bu süre zarfında devlete bildirilmelidir. Bu süre içinde bildirim yapmayan vatandaşa 2 bin 673 TL idari para cezası yazılacak. Eğer yanlış bir ikametgah adresi bildirimi olursa yine belirtilen idari para cezası uygulanacaktır. İstenen süre içinde yapılmadığı takdirde ise toplamda 128 TL ceza uygulanacaktır.

Etiketler: e-devlet