Devlet destekli güneş paneli nasıl alınır?

Devlet destekli güneş paneli almak, güneş panel yardımı veren diğer kurumları öğrenmek ve diğer desteklerden yararlanmak için aşağıda yer alan yazıyı inceleyebilirsiniz. Yazı içerisinde güneş panel desteği ile ilgili önemli veriler yer almaktadır.

Devlet destekli güneş paneli nasıl alınır?

Devletten destek alarak güneş paneli alınır iken lisans alınması daha iyi olacaktır. Devlet destekli güneş paneli hibelerinde lisansı olmayan kişiler için küçük ya da orta ölçek işletmelerde 1 mw boyutuna kadar elektrik üretim izni verilmiştir. Solar hibe desteği üst limit olarak 1.500.000 TL belirlenmiştir. Sınırı aşan projelerde ise %50 GES desteğinden yararlanılmaktadır.

2022 Güneş Panel Desteği Veren Kurumlar

Güneş paneli desteği alınabilecek kurumlar aşağıda maddeler halinde yer almaktadır. Bu kurumlara müracaat edilerek de devlet gibi bazı hibelerden yararlanılabilmektedir:

  • TURSEF destekli güneş paneli hibesi
  • Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı enerji hibeleri
  • Tarım ve Kırsal Kalkınma Destek Teşkilatı
  • Türkiye Teknoloji Geliştirme Fonu
  • Küçük ya da orta ölçek işletmeler gelişim fonu
  • KOSGEB tarafından sunulan bazı hibeler

KOSGEB Elektrik Hibesi

Devlet destekli güneş paneli nasıl alınır? - Resim : 1

KOSGEB destekli elektrik üretim hibesi 5627 sayılı kanun kapsamında lisanslı şirketlere verilmektedir. Kobi gereğince yetkili olan şirketler enerji verimliliği açısından ön etüt hizmetinde bulunmaktadır. VAP projesi enerji ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

KOSGEB elektrik hibesi kapsamında devlet destekli güneş paneli hibesinden daha düşük bir üst limit söz konusudur. 30 bin TL geri ödemesiz olarak sunulan bu hizmet elektrik paneli üretmeyi düşünen insanlar için oldukça yararlıdır.

TTGV Güneş Enerji Desteği

TTGV destekli güneş enerji hibesi Türk Teknolojik Geliştirme Fonu’ndan yararlanılmaktadır. Bu fon sayesinde enerji verimliliğinin artırılması hedeflenmektedir. TTGV yüksek enerji üretiminde maliyetlerin en aza indirgenmesi için çaba sarf etmektedir.

Devlet destekli güneş paneli gibi TTGV’nin de bazı koşulları vardır:

  • TTGV’nin yatırım destek süresi bir buçuk yıldır.
  • Destek limitinde alt sınır 100 bin dolar iken üst sınır ise bir milyonu bulmaktadır.
  • TTGV kapsamında sunulan bu hibe desteği bütçesinin yarısına kadar faizsiz bir şekilde hibe sunarak insanların ödemesini kolaylaştırabilmektedir.