Deprem son dakika! Hayatını kaybedenlerin sayısı kaç?

Deprem bölgesinden enkaz kaldırma çalışmaları ekipler tarafından hala sürdürülmeye devam ederken meydana gelen Kahramanmaraşlı merkezin ardından enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor.

Deprem son dakika! Hayatını kaybedenlerin sayısı kaç?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin meydana gelmesinin ardından çevre 10 ilde büyük bir yıkım meydana gelirken binlerce vatandaş enkaz altında kaldı. Depremin ilk gününden itibaren ekipler arama kurtarma çalışmalarına hızla devam ederken can kaybı artmaya devam ediyor. 

Deprem bölgesinden enkaz kaldırma çalışmaları ekipler tarafından hala sürdürülmeye devam ederken meydana gelen Kahramanmaraşlı merkezin ardından enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. Enkazdan cansız bedeni çıkarılan vatandaşlar Türkiye'nin yüreğine otururken kayıp sayısı arttı. 

DEPREM CAN KAYBI

AFAD tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 42 bin 310'a yükseldiği söylendi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bini geçerken yapılan açıklamada "Bölgeden 448 bin 18 vatandaşımız tahliye edilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Kahramanmaraş ve çevre 10 ilde hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bini geçerken AFAD tarafından tahliye edilen vatandaşların sayısı da verildi. Bölgeden tahliyesi gerçekleşen vatandaşların sayısının 448 bin 18 olduğu belirtildi. Yaşanan artçı depremler için de açıklamada bulunan AFAD şu ifadeleri kullandı;

 "Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK'lar ve uluslararası arama kurtarma personelinden oluşan toplam 14.740 arama kurtarma personeli görev yapmaktadır. Ayrıca AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Yerel Güvenlik, Yerel Destek Ekipleri ve 5.396 gönüllü dahil olmak üzere, sahada görevlendirilen saha personel sayısı ile birlikte bölgede görev yapan toplam personel sayısı 242.392'dir.

Afet bölgesine başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, arazöz, treyler, greyder, vidanjör vb. iş makineleri olmak üzere toplam 13.700 aracın görevi devam etmektedir. Afet bölgelerine 38 Vali, 160 Mülki İdare Amiri, 19 AFAD üst yöneticisi ile 68 il müdürü görevlendirilmiştir. Ayrıca, uluslararası yardımların koordinasyonu için 12 büyükelçi ve 15 Dışişleri Bakanlığı personeli bölgede görevlendirilmiştir.

Etiketler: deprem