DEM Partili Gergerlioğlu'ndan DHKP-C'li Pınar Birkoç açıklaması: Öncesi ve sonrası beni ilgilendirmez

Çağlayan'da İstanbul Adliyesi'ne saldırı girişiminde bulunan DHKP-C'li teröristlerden biri olan Pınar Birkoç (25) için DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun o dönem TBMM'de basın toplantısı düzenlediği ortaya çıkmıştı. Gergerlioğlu, "Hapis öncesi ve sonrası yaptığı yanlış beni ilgilendirmez, şiddete karşıyım." dedi.

DEM Partili Gergerlioğlu'ndan DHKP-C'li Pınar Birkoç açıklaması: Öncesi ve sonrası beni ilgilendirmez

Çağlayan'da İstanbul Adliyesi'nin C Kapısı önündeki polis noktasında silahlı saldırı girişiminde bulunan DHKP-C'li iki teröristten birisi olan Pınar Birkoç ile ilgili DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun geçmişte TBMM'de basın toplantısı düzenlediği ve Birkoç'un tahliyesini istediği ortaya çıktı. Tepkiler sonrası Konuyla ilgili konuşan Gergerlioğlu, "Hapishanede ihlale uğrayan her kişinin hakkını savunurum, Hapis öncesi ve sonrası yaptığı yanlış beni ilgilendirmez, şiddete karşıyım." dedi.

Gergerlioğlu: Hapis öncesi ve sonrası beni ilgilendirmez

Durumun ortaya çıkması üzerine sosyal medya platformu X  hesabı üzerinden açıklamada bulunan DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, şiddete karşı olduğunu belirterek, hapisteki ihlallere dikkat çekip hak savunduğunu ancak hapis öncesi ve sonrası yapılan yanlışın kendisini ilgilendirmediğini söyledi.

Gergerlioğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Hapishanede ihlale uğrayan her kişinin hakkını savunurum, özgürlüğün kısıtlanması yargısal bir karar olup doğru veya yanlış karar olabilir. Bir de insan hakları ihlali varsa kimsenin kimliğine bakmam. Hapis öncesi ve sonrası yaptığı yanlış beni ilgilendirmez, şiddete karşıyım."

Ömer Faruk Gergerlioğlu ne demişti?

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun o dönem mahkum olan Pınar Birkoç için Meclis'teki basın toplantısında, "Bize daha önceden de başvuran Düzce hapishanesinden Pınar Birkoç, 2. kez Covid olmuş. Bakın kaç kez olacaklar ve kaç kez risk altında kalacaklar? 10 binlerce mahpusu boş gerekçelerle yargılayanların bunun hesabını vermesi lazım. Daha kaç kez sağlıksız şartlarda karantinada beklesin bu insanlar?" demişti.

Ne olmuştu?

Kağıthane Çağlayan'da İstanbul Adliyesi önündeki polis noktasına silahlı saldırı girişiminde bulunan 2 DHKP-C'li terörist polislerin müdahalesiyle eylemlerini gerçekleştirmeden etkisiz hale getirilmişti. Olay sırasında 1 vatandaş hayatını kaybederken 3'ü polis 5 kişi de yaralanmıştı.