Salih Tanrıkulu Kimdir?

Salih Tanrıkulu Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanlığı görevine Cumhurbaşkanı Kararı ile getirilmiştir. Salih Tanrıkulu Kimdir, Kaç Yaşında ve Aslen Nerelidir merak edilmektedir. İşte Salih Tanrıkulu Hayatı Hakkında Merak Edilen Her Şey...

Salih Tanrıkulu Kimdir?

Salih Tanrıkulu 7 Haziran tarihli Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı olmuştur. Mesleki kariyerine Başbakanlıkta başlayan Salih Tanrıkulu Kimdir, Kaç Yaşında ve Aslen Nerelidir merak edilmektedir. İşte Salih Tanrıkulu Biyografisi ve Hayatı Hakkında Merak Edilen Her Şey...

Salih Tanrıkulu Kimdir?

DDK Başkanı Salih Tanrıkulu Kimdir? Hayatı Hakkında Merak Edilen Her Şey
Salih Tanrıkulu

Salih Tanrıkulu 1974 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1996'da mezun olmuştur. ABD'de Illinois Üniversitesinde Ekonomi dalında yüksek lisans derecesi aldı.

1997'de Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak kamu görevine başlayan Salih Tanrıkulu, 1998'den itibaren Maliye Bakanlığında Gelirler Kontrolörü, Gelir İdaresi Grup Başkanı, Vergi Başmüfettişi, Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Mesleki faaliyetleri kapsamında OECD ve AB Fiscalis çalışma gruplarında ülkeyi temsil eden Tanrıkulu, 2013 - 2015 yıllarında Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği (Brüksel) Maliye Müşaviri ve NATO Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2015'de Cumhurbaşkanlığı DDK Üyeliğine atanan Tanrıkulu, 2017'den Ocak 2023'e kadar Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini yerine getirdi.

Kasım 2023'ten bu yana DDK Başkan Vekili olarak görev yapan Salih Tanrıkulu, 07 Haziran 2024 Tarihli ve 32569 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı olmuştur.

İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Salih Tanrıkulu, evli ve üç çocuk babası.

 

Çok Okunanlar