Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar: Gülen'i Biden saklıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sert sözler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar: Gülen'i Biden saklıyor

Özbekistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar dikkat çekti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Joe Biden'ın sakladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu adamı Biden saklıyor, Pensilvanya'da verdikleri devasa kâşanede yaşıyor" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

F-16 sürecinin olumlu ilerlediğini belirten Cumhurbaşkanı "ABD'deki seçimle birlikte bazı olumlu haberler geliyor. Temennim gelecek ay müjdelerle dolu olsun ve F16 konusunu çok daha olumlu istikamette geliştirelim. F-35 onları daha çok rahatsız ediyor, F-16 süreci olumlu." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen'in Amerika'da oluşuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu adamı Biden saklıyor, Pensilvanya’da verdikleri devasa kâşanede yaşıyor. Bana terörün merkezi neresi diye sorarsanız, ben size bunu söylerim." diye konuştu.

Rusya ile Ukrayna'nın savaşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı "Tahıl koridorundan bir barış koridorunu açabiliriz, bunun için de en güzel yol diyalogdan barışa giden bir yol olabilir." dedi ve tahıl anlaşmasına süre tahdidi koymanın kendisine uygun olmadığını belirtti.

KKTC'nin gözlemci üyeliği ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı "Buna tanıma dersek yanlış olur. Kuzey Kıbrıs olayı Kosova kadar kolay değil ama elimizden geleni yapacağız. İşin üzerine üzerine gidecek, inanıyorum ki dünyaya tanıtma imkanı bulacağız." sözlerini kullandı.

Yerli otomobil TOGG'un İtalyan üretimi olduğu iddialarına yanıt veren Erdoğan "İtalya'da üretildiğini söylemek ahlaksızlıktır." ifadelerini kullandı.

 "Hani Londra'ya gidişi eleştiriyordun. Buradan parayı kime getireceksin, sen iş adamı mısın? Yanında para talebinde bulunan birileri mi var?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kara para iddiasına karşı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Elindeki belge varsa çıkıp ispat edeceksin. Zor sabrediyoruz." ifadelerini kullandı.

Özbekistan ziyareti dönüşünde bu açıklamaları yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar bu şekildeydi.

Etiketler: erdoğan, Erdoğan Biden