Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli bugün Hatay'a gidecek

Hatay'da yerinde incelemelerde bulunacak iki lider afetzedelerle bir araya gelecek. Çalışmaların aksamasın fırsat vermeden ziyaretlerin devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli bugün Hatay'a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli bugün Hatay'a gidecek - Türkiye'yi yasa boğan asrın felaketinde siyasi aktörler depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.

Cumhur İttifakı liderleri bugün Hatay'a gidecek. Afet bölgesinde ilk günden beri gelişmeleri an be an takip ederek yaşanan felaketin yaralarını sarmak, vatandaşların yanında olduğunu hissettirmek ve yalnız olmadıklarını bildirmek amacıyla iki lider bölgede olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli bugün Hatay'a giderek incelemelerde bulunacak.

İki lider depremin etkisini derinden hissettirdiği ilk günden beri çalışmaların en fazla yoğunlaştığı medeniyetler şehri Hatay'ın yaralarını sarmak, asrın felaketinde çalışmaları inceleyecek. İki lider en son 16 Şubat'ta bir araya gelmişti.

Bölgeye yapılacak ziyaret öncesi bir araya gelen liderler detayları ele aldı.

Hatay ziyaretini 16 Şubat görüşmesinde belirleyen iki lider, bölgede çalışmaları incelemek bir arada depremzedelerin yanında olduğunu bildirmek ve hükümetin tüm gayretle en kısa sürede konutların yeniden inşa edileceği ile birlikte gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunacağı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk ziyaretini 8 Şubat'ta Hatay'a yapmıştı. Ardından Kahramanmaraş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Adana ve Hatay'ı ziyaret etmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında deprem bölgesini ziyaret edeceğini söylemişti. Bahçeli, 'Başkaları gibi şov peşinde değiliz. İstismar yarışında değiliz. Mahzun illerimizin ve mağdur vatandaşlarımızın hepsini birden, çalışmaların aksamasına fırsat vermeden sırayla ziyaret edeceğim' diyerek gelişmeleri ilk günden beri anbean takip ettiğine vurgu yaptı.

Bulgaristan, Malta ve Arnavut ülke başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye dilekleri için telefon açtı.