Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20'de önemli mesajlar verdi! Bir gece ansızın gelebiliriz

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 Liderler Zirvesi kapsamında kürsüye çıktı ve dünyaya mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları büyük dikkat çekti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20'de önemli mesajlar verdi! Bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından G-20 Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalar yapıldı. Son dakikalarda yapılan bu açıklamalar büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalar ile büyük ses getirdi. 

Dünya ülkeleri ile mesajlarını paylaşan liderler arasında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ötesi operasyonlara değindi ve F-16 ile mesaj verdi. Cumhurbaşkanı'nın yapmış olduğu açıklamalarda "Bir gece ansızın gelebiliriz" demesi dikkat çekti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalardan öne çıkanlar;

TAKSİM SALDIRISI MESAJI

DEAŞ'la mücadele bahanesi altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır. Tüm dost ve müttefiklerimizin, Türkiye'nin haklı mücadelesine samimi desteğini bekliyoruz.

TERÖRÜ KAYNAĞINDA KURUTACAĞIZ

Kimlerin arkasına saklanırlarsa saklasınlar teröristler kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacak. Terör tehdidini kaynağında kurutma stratejimize devam edeceğiz. Ülkemizin ve bölgemizin geleceğinde terörün hiçbir türlüsüne yer olmadığının altını tekrar çizmek istiyorum.

TÜM EKONOMİLER ZORLANIYOR

Zirve kapsamında küresel, siyasi ve ekonomik görünüme ilişkin son gelişmeleri değerlendirdik. Aşırı yükselen enerji, gıda ve ham madde fiyatlarının hiçbir ayrım yapmadan tüm ekonomileri zorladığı görülüyor.

BU KRİZ, TÜM ÜLKELERİN KRİZİ

Küresel ekonomiyle ilgili giderek artan resesyon tartışmaları bizi bekleyen tehlikelere işaret ediyor. Bir çıkış yolu bulunamazsa mevcut durumun kötüleşeceğini gösteriyor. Bu kriz tüm ülkelerin krizidir ancak küresel ekonomideki kötüleşmenin en şiddetli vurduğu yerler Afrika ve Asya'daki kırılgan devletlerdir.

İSLAM DÜŞMANLIĞINDA DAHA FAZLA MÜCADELE EDİLMELİ

Somali'den Yemen'e uzanan geniş bir bölgede milyonlarca insan kıtlık tehdidiyle karşı karşıyadır. Ekonomik kriz Afrika ve Asya kökenli göçmenlere karşı nefret söylemlerini de artırmıştır. İslam ve yabancı düşmanlığıyla mücadelede daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz.

BİZİM KÜRT'LERLE BİR SORUNUMUZ YOK

ABD'de yaşayan bir Türk olduğunu söylediniz. Buna inanmıyorum. Bizim Kuzey Irak'ta veya Suriye'nin güneyindeki Kürtlerle ilgili herhangi bir sorunumuz yok, Türkiye'deki Kürt vatandaşlarımızla ilgili bir sorunumuz olmadığı gibi.

F-16 KONUSUNDA ÖNEMLİ GELİŞMELER

F-16 konusunda Sayın Biden, olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi. Cumhuriyetçiler ile daha önce yaptığı görüşmelerde de bu konuya olumlu yaklaştıklarını dinlemiştim.

TÜM DÜNYA KARARLI OLDUĞUMUZU BİLSİN

Şu anda sorgulamalar soruşturmalar devam ediyor. 81 yaralımız vardı. Bu sayı 25'e düştü. 6 kişi hayatını kaybetti. Bu sorgulamalar neticesinde nereye uzanıyor bunların araştırması yapılıyor. Bu araştırma neticesinde de ne gerekiyorsa onu yapmak konusunda kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi lazım."

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ!

Bir gece ansızın gelebiliriz! Onun için Yunanistan'da iki üç isim var rahat durmuyorlar. Hadlerini bilmiyorlar. Bak komşu, komşuluk hukukunu bil bizimle dalaşma. Türkiye nerede, siz neredesiniz? İstediğin kadar o adaları doldur burada Türkiye var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamaları kısa süre içerisinde büyük yankı uyandırdı. Dünya liderleri karşısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı'nın mesajları dikkat çekti...

Etiketler: g20, erdogan