Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu TOKİ arsa ve işyeri son başvuru tarihi uzatıldı!

Dün katıldığı canlı yayında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ'nin ilk işyerim ve ilk evim arsa son başvuru tarih için belirlenen sürenin uzatıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu TOKİ arsa ve işyeri son başvuru tarihi uzatıldı!

Başvuru rekorları kırmaya devam eden TOKİ sosyal konut projesi için hatırlanacağı üzere TOKİ ilk evim konut projesi için son başvuru tarihi 31 Ekim 2022 tarihi itibari ile sona ermişti. Başvuruların sona ermesinin ardından gözler ilk işyerim ilk evim arsa projesi başvurularına çevrilmişti. 

TOKİ projesi hakkında açıklama yapan Bakan Murat Kurum e-Devlet üzerinden 8 milyon kişinin başvuru yaptığını, bu kişiler arasından ise 3 milyon kişinin başvurularının iptal edildiğini ve toplam başvuru sayısının 5 milyon olduğunu ilan etti. TOKİ'nin konut projesine başvurular sona ererken gözler arsa ve işyeri başvurularına çevrilmişti. 

TOKİ İLK İŞYERİM VE ARSA PROJESİNDE SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHE UZATILDI?

TOKİ'den ev sahibi olmak istiyorum diyen bu kişilere bu sene ikinci bir seçenek daha sunulmuş, altyapısı hazır olan arsalar da satışa sunulmuştu. Bu arsalar üzerine hak sahipleri kendi evlerini inşa ederek ev sahibi olma imkanı elde edeceklerdi. Dün gerçekleştirilen canlı yayında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Açıklanmış olan dev bir proje. Seçim sonrası inşaatlarımız devam edecek. Bu kuradan arsaları alanlar evlerini yapacaklar. İnşallah bunu da kurayla yapacağız. Seçimden sonra yeni bir hızla Türkiye Yüzyılına güç katacağız" diyerek son başvuru tarihini uzattıklarını söyledi. 

TOKİ tarafından yapılan ilk açıklamada ilk işyerin ve arsa projesi son başvuru tarihi 7 Kasım olarak ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamasında bu tarihi uzattıklarını belirterek yeni son başvuru tarihini 15 Kasım olarak ilan etti. 

Etiketler: toki kampanya, toki̇