Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düğmeye bastı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Vatandaşların başvurularının devam ettiği Aile Destek Programı kapsamında gerçekleştiren ödemelerin kasım ayı için hesaba geçeceği tarih netleşti. Tarihi açıklayan isim ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düğmeye bastı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan, detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından kamuoyu ile paylaşılan 'Aile Destek Programı’ ödemeleri geçtiğimiz Kurban Bayramı ayı ile başladı. O günden bugüne her ay düzenli olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiren ödemelerde, kasım ayı için ödeme takvim netleşti.

Şu an için halihazırda 2,5 milyon hanenin yararlandığı Aile Destek Programı kapsamında bu ay 3,2 milyarlık bir bütçe ayrıldı. Rakamlara ilişkin detaylı bir şekilde bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailelerin beklediği ödemelerin gerçekleşeceği günü de açıklayan isim oldu. Kabine Toplantısı’nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödemeler için kasım ayının o gününe işaret etti.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ KASIM AYI İÇİN BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düğmeye bastı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin! - Resim : 1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni sosyal destek uygulamalarından biri olan Aile Destek Programı, her ay ödenmeye devam ederken; kasım ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ile bekleniyordu. Kasım ayında ödemelerin hesaba geçeceği tarih, geçtiğimiz gün yapılan Bakanlar Kurulu ya da bilinen adıyla Kabine Toplantısı’nın ardından netleşti.

Ailelerin merak ile beklediği Aile Destek Programı’nın kasım ayı ödemelerinin yapılacağı tarihin müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Kabine Toplantısı’nın ardından gerçekleştirdiği açıklamalarda destek ödemelerinin yapılacağı tarihi de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Türkiye Aile Desteği Programı kapsamında 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira yarın (8 Kasım Salı günü) hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak” diye konuştu.

AİLE DESTEK PROGRAMININ KAPSAMI GENİŞLEDİ

Temmuz ayından bu yana ödemelerin devam ettiği Aile Destek Programı kapsamında destek ödemelerinin genişlediğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı programda; “Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. 1-2 çocuklu hanelere 350, üç çocuklu hanelere 450, dört çocuklu hanelere 550, 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelere verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçlıyoruz. Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız” açıklamalarında bulunmuştu.

Son haliyle birlikte aile başına ne kadar destek ödemesi yapılacağı netleşmiş olan vatandaşlara ödenecek aylık ve yıllık miktar hesaplandı. Hanede kişi başına düşen gelir aralığı 450 TL ve altı olan vatandaşlara 600 TL aylık ödeme yapmayı planlayan bakanlık, hanede kişi başına düşen gelir aralığı 450 TL ile 772 TL arasında olan vatandaşlara 550 TL; hanede kişi başına düşen gelir aralığı 772,60 TL ile 1.095 TL arasında olan vatandaşlara 500 TL; hanede kişi başına düşen gelir aralığı 1.095 TL ile 1.417 TL arasında olan vatandaşlara ise 450 TL destek ödemesi verecek. Öte yandan bakanlığın verdiği destek yıllık 5.400 TL ile 7.200 TL arasında değişecek.