Çöpü boylayan karpuz kabuğunun değerini kimse bilmiyor: Karpuz kabuğunu çöpe değil tavaya atın sıcak yaz günlerinde serinleyin!

Yazın gelmesi aşırı sıcaklar insanların olumsuz etkilemeye devam ederken bir yanda da serinlemek için mucizevi yöntemler arıyoruz. Ama bu yöntem diğerlerinden farklı karpu kabuğundan serinleme. Karpuzun Kalın kabuğun içerisindeki kırmızı, tatlı ve sulu kısım sıcaklık karşısında serinlik sağlıyor ama çöpü boylayan karpuz kabuğunun değerini kimse bilmiyor. Sizler için hazırladığımız tarifle artık karpuzlarınız çöpe gitmeyecek misafirlerinizi şaşkına çevireceksiniz. İşte serinleten tarif…

Çöpü boylayan karpuz kabuğunun değerini kimse bilmiyor: Karpuz kabuğunu çöpe değil tavaya atın sıcak yaz günlerinde serinleyin!

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan karpuz sofralardan eksik olmuyor. Kalın kabuğun içerisindeki kırmızı, tatlı ve sulu kısım sıcaklık karşısında serinlik sağlıyor. Fakat kesilen karpuzların kabuğu çöpü boyluyor. Bu tarif ile karpuz kabukları çöpe gitmeyecek. Misafirlerinizi şaşkına çevirecek tarif ile karpuz kabuklarından atıştırmalık yapabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

KARPUZ KABUĞUNU ÇÖPE ATMAYIN

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuz sezonu başladı. Sofraların göz bebeği haline gelen karpuzun oldukça kalın bir kabuğu bulunur. İç kısmında yer alan kırmızı, sulu ve tatlı bölgesi afiyetle yenirken kabuk kısmı genellikle çöpe atılır.

Fakat bu tarif ile birlikte karpuz kabuğunun değerini anlayacaksınız. Karpuz kabuklarını atmayarak kendinize oldukça lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Karpuz kabuğu olduğunu anlamayacağınız bu atıştırmalık ile misafirlerinizi hayretlere düşürebilirsiniz. İşte o tarif...

Çöpü boylayan karpuz kabuğunun değerini kimse bilmiyor: Karpuz kabuğunu çöpe değil tavaya atın sıcak yaz günlerinde serinleyin! - Resim : 1

KARPUZ KABUĞUNDAN KIZARMIŞ ÇITIR ATIŞTIRMALIK

Açlığı hızlıca bastırmak için harika bir seçenek olan kızarmış karpuz kabuğu, lezzetli ve kolayca hazırlanabilen bir atıştırmalıktır. İnce dilimler halinde kesilen kabuklar, çıtır çıtır bir dokuya sahip olacak ve muhteşem bir lezzet sunacaktır.

Malzemeler:

Karpuz kabuğu dilimleri
Ayçiçek yağı (kızartma için)
2 yemek kaşığı 00 un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Bir tutam tuz
Karabiber
Maden suyu

TARİFİN HAZIRLANIŞI

Karpuzun kabuklarını dikkatlice yıkayın ve dışındaki yeşil kısmı soyarak sadece beyaz kısmı elde edin. Kabukları ince dilimler halinde kesin.

Bir tavaya ayçiçek yağı ekleyin ve ısıtın.

Bir kapta 2 yemek kaşığı 00 un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, bir tutam tuz ve karabiberi karıştırın. Maden suyunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin.

Hazırladığınız hamura kabuk dilimlerini batırın, fazla hamuru sallayarak üzerlerinden çıkarın.

Yağ kızdığında kabuk dilimlerini tavaya dikkatlice daldırın ve altın rengi olana kadar kızartın.

Kızarmış kabukları bir emici kağıt veya kızartma kağıdı üzerine alarak fazla yağını süzün.

Hala sıcakken bu lezzetli kızarmış atıştırmalığın tadını çıkarın ve afiyetle yiyin!

Artık sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu nefis karpuz kabuğu atıştırmalığı sayesinde açlığınızı bastırmak ve lezzetli bir mola vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Denemek için mutfakta hemen yerinizi alın ve çıtır çıtır kızarmış karpuz kabukları ile keyifli bir atıştırmalık zamanı geçirin!

Etiketler: karpuz