Çin, Afganistan'da depremden etkilenenlere yardımda bulunacak! 50 Milyon Yuan yardım kararı aldı!

Çin Halk Cumhuriyeti, geçtiğimiz günlerde binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem afetinden hayatını kaybeden ve etkilenen bölge ve insanlara yardım kararı aldı. Temel ihtiyaç ürünleri ve acil insanı yardım kapsamı adı altından yüzlerce türde ihtiyaç duyulan ürünleri Afganistan'a yollamaya başladı. Çin Dışişleri Bakanı tarafından açıklanan kararda Afganistan halkını zor günlerinde yalnız bırakmayacağız. Gereken bütün imkan ve gücümüzle yardım edeceğiz denildi.

Çin, Afganistan'da depremden etkilenenlere yardımda bulunacak! 50 Milyon Yuan yardım kararı aldı!

Çin Halk Cumhuriyeti, geçtiğimiz günlerde binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem afetinden hayatını kaybeden ve etkilenen bölge ve insanlara yardım kararı aldı. Temel ihtiyaç ürünleri ve acil insanı yardım kapsamı adı altından yüzlerce türde ihtiyaç duyulan ürünleri Afganistan'a yollamaya başladı. Çin Dışişleri Bakanı tarafından açıklanan kararda Afganistan halkını zor günlerinde yalnız bırakmayacağız. Gereken bütün imkan ve gücümüzle yardım edeceğiz. Afganistan hükümeti ile ilk günden beri temas halindeyiz. Dünya'da yardım kuruluşları ve iyilik adı altında yardım eden kurumların şuan da Afganistan'da deprem afetinden etkilenen bölgede ve insanların yanında olması gerekiyor. Şuan da bizim yapacağımız yardımdan başka kimse tarafından yardım gitmediği bilgisini aldık. İlk etapta kısıtlı yardım paketimizi aldığımız bilgilerden sonra arttırma yoluna yönelmeye başladık, temel ihtiyaç ürünleri, acil insanı yardım ve 50 milyon YUAN nakit para içerikli yardım paketini göndermeye başladık denildi.

İlk sevkiyatın bugün charter uçuşla yapılacağı Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin tarafından doğrulandı. Çin hükümeti, depremden etkilenen Afganistan'a çadırlar, çarşaflar, şişme yataklar da dahil olmak üzere 50 milyon yuan (7,5 milyon dolar) acil insani yardım gönderme kararı aldığını açıkladı. 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, Çin tarafından söz verilmiş olan gıda desteği ve acil insanı yardım ürünlerinin şuan da Afganistan'a ulaştığını belirtmek istiyoruz. İnsani yardım kurum ve kuruluşlarının depremden etkilenen bölgelerde faaliyette bulunmaması bilgisine eriştikten sonra yardım paketimizin hacmini arttırdık ve ulaşım süresini azaltarak ani yardımda bulunduk. 

Çin, Afganistan gibi bir ülkenin coğrafi konumu sebebiyle ülkenin başında hangi hükümet veya grup yer alırsa alsın hiçbir zaman diyaloğunu kesmiyor ilişkilerini git gide arttırarak devam ediyor. Çin'in Bir Kuşak Bir Yol Projesinde önemli bir noktada yer almaktadır. Bu nedenle Çin dış politikası, Afganistan'ı terk eden ABD ve NATO güçleri tarafından boş bırakılan gücü kimseye kaptırmadan tek başına sırtlamayı düşünüyor. Ülkenin kalkınmasını ve istikrarını sağlamayı hedeflemektedir. 

Etiketler: Çin, Afganistan, Deprem