CHP’de ‘Hatay’ kararı tersine dönüyor: Lütfü Savaş’ın adaylığı geri alınacak

Son dakika siyaset haberleri... 31 Mart 2024 yerel seçimleri için ikinci kez Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına konulan Lütfü Savaş ismi protestolara ve tepkilere neden olurken, CHP yönetimi Lütfü Savaş’ın adaylığını geri çekmeye hazırlandığı öğrenildi.

CHP’de ‘Hatay’ kararı tersine dönüyor: Lütfü Savaş’ın adaylığı geri alınacak

Son dakika siyaset haberleri... CHP'de, Lütfü Savaş'ın 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilmesi tepkilere ve krizi neden olurken, CHP yönetiminin Savaş'ın adaylığını geri çekmek için harekete geçtiği öğrenildi. 

Eleştirilerin odağındaki isim Lütfü Savaş

Politikyol'dan Altan Sancar'ın haberine göre, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylığı açıklanan ancak eleştirilerin odağında olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığında CHP yönetiminin yeniden değerlendirme yapacağı öğrenildi.

Lütfü Savaş'a anket sonuçları gösterildi

Parti kaynaklarının aktardığına göre, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya davet edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’a son yapılan anket sonuçları gösterildi.

CHP yönetimi, Lütfü Savaş'ın değiştiriyor

Anketlerde Savaş’tan memnuniyetin iyi olmadığı bilgisi yer alırken, CHP yönetimi bu nedenle adayın değiştirileceğini söyledi. Savaş, bunun üzerine itiraz etse de parti yönetimi kararın verildiğini söyledi.

Salı gününe kadar karar verilecek

Kararın iletildiği Savaş ise bunun üzerine bugün yapılan aday tanıtım toplantısına katılmayarak Hatay’a geri döndü.

CHP’nin adaya dair kararını, aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na tesliminde son gün olan salı (20 Şubat) gününe kadar vermesi bekleniyor.