Cem Yılmaz’dan olay yaratacak sözler! “Ben sigara kartellerinden para alıyormuşum!” Erşan Kuneri her an yayından kalkabilir

Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği, Cem Yılmaz’ın Erşan Kuneri isimli dizisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna ilişkin konuşan Cem Yılmaz ise, olay açıklamalara imza attı.

Cem Yılmaz’dan olay yaratacak sözler! “Ben sigara kartellerinden para alıyormuşum!” Erşan Kuneri her an yayından kalkabilir

Daha önce Cem Yılmaz’a ait olan G.O.R.A isimli filmin bir sahnesinde yer alan erotik sinemanın ünlü yapımcısı Erşan Kuneri karakterinin konu alındığı Erşan Kuneri isimli Cem Yılmaz imzalı Netflix dizisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 80’lerin başında hapishaneden çıktıktan sonra Erşan Kuneri’nin yaşadığı maceraları konu almasıyla dikkat çeken Erşan Kuneri isimli dizi, yayınlandığı günden itibaren pek çok tartışmaya konu oldu. O konulardan biri ise dava gerekçesi olarak sunuldu.

Senaristliğini üstlendiği Erşan Kuneri dizisinin aynı zamanda başrollüne de hayat veren Cem Yılmaz’ın yanı sıra dizide; Ezgi Mola, Çağlar Çorumlu, Zafer Algöz, Can Yılmaz, Merve Dizdar, Baran Akbulut, Uraz Kaygılaroğlu ve Nilperi Şahikaya gibi ünlü isimler de yer alıyordu. 8 bölümlük ilk sezonuyla 13 Mayıs 2022 tarihinde Netflix aracılığıyla seyirci karşısına çıkan Erşan Kuneri dizisini dava eden ‘Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği’ oldu.

CEM YILMAZ’A SUÇ DUYURUSU ŞOKU

Cem Yılmaz’dan olay yaratacak sözler! “Ben sigara kartellerinden para alıyormuşum!” Erşan Kuneri her an yayından kalkabilir - Resim : 1

Yayına girdiği ilk günden bu yana komik olmamasından yasaklı madde kullanım sahnelerine kadar pek çok sahnesi ile gündemlerden düşmeyen Erşan Kuneri dizisi hakkında suç duyurusunda bulunan Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği oldu. Alkol ve sigarayı özendirdiği gerekçesiyle dizi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi veren derneğin dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Şüphelinin, içerik platformunda yayımlanan 'Erşan Kuneri' adlı dizisinde hemen hemen her sahnesinde alkol ve sigarayı özendirici eylemlerde bulunduğu açık olup, sigara ve alkol kartellerinden gizli anlaşmalarla menfaat temin ettiği düşünülmektedir.”

CEM YILMAZ AÇIKLAMA YAPTI

Daha önce eleştirenlere konuya ilişkin polemiğe girmeden yanıt vermiş olan Cem Yılmaz, Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği’nin yaptığı suç duyurusunun ardından sessizliğini bozdu. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Cem Yılmaz, paylaşımında şu ifadeleri kullanması ile dikkat çekti:

“Bin dert var ama ben yine görevimi (!) yapayım. Bir dernek -25 yıldır yapıldığı gibi- beni, filmimi savcılığa şikayet etmiş! İddia da ben sigara kartellerinden para alıyormuşum ve filmlerde sigara içiyormuşum. Ey dernek seni ciddiyete davet ediyorum! Ama sen bilirsin.”