Celal Şengör ne dediyse oldu! Hatay ve Adana dikkat! Günler öncesinden uyarmıştı

Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedilirken deprem bölgesinde geçtiğimiz akşam yine panik ve korku hakimdi. 

Celal Şengör ne dediyse oldu! Hatay ve Adana dikkat! Günler öncesinden uyarmıştı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem büyük bir yıkıma neden olurken geçtiğimiz akşam 6 kişinin daha hayatını kaybetmesine neden olan Hatay depremi yaşandı. Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedilirken deprem bölgesinde geçtiğimiz akşam yine panik ve korku hakimdi. 

Vatandaşların deprem korkusu ile kaldığı çadırlarda sobaların devrilerine ve yerin resmen oynamasına neden olan Hatay merkezli deprem hakkında Celal Şengör'ün günler öncesinden vatandaşları uyardığı ortaya çıktı. 

GÜNLER ÖNCESİNDEN UYARMIŞTI!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından Hatay ve Adana'ya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Celal Şengör yine söylediklerinde haklı çıktı. Geçtiğimiz akşam Hatay'ı derinden sarsan deprem Adana'da da büyük ölçüde sallantıya neden olurken Şengör'ün günler öncesinden "Buralarda 6,7 6,6'lık deprem beklenebilir. Buna hazırlıklı olsunlar. Şu anda neresiyse orası. Şimdi Hatay daha riskli. Adana'da olabilir. Antakya'da da olacak." ifadelerini kullandığı ortaya çıktı. 

HATAY VE ADANA'YA DİKKAT ÇEKMİŞTİ!

Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay'da birçok ev enkaza dönüp hasar görürken geçtiğimiz akşam Hatay'da Defne'de 6.4, Samandağ'da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan Hatay depreminin ardından geçtiğimiz günlerde Celal Şengör'ün katıldığı bir televizyon programında söylediği şu sözler akıllara geldi;

 "Bu tür depremlerde, genellikle depremin kendisinden 1 büyüklük mertebesi küçük bir artçı olur. Buralarda 6,7, 6,6'lık deprem beklenebilir. Buna hazırlıklı olsunlar. Şu anda neresiyse orası. Şimdi Hatay daha riskli. Adana'da olabilir. Antakya'da da olacak. Bununla ilgili zaman vermek mümkün değil. Hiçbir deprem şu tarihte olacak demek mümkün değil. Depremi önceden kestirmek hava durumunu kestirmek gibi değil." 

Yaşanan Hatay depreminin ardından açıklamada bulunan Celal Şengör detayları bugün aktaracak. Celal Şengör'ün açıklamalarından anında haberdar olmak için medyahaber.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

Etiketler: hatay