Çay tiryakileri bu haber size tadına doyamayacağınız ödüllü çay demleme tekniği açıklandı

Dünya'da en çok çay üretimi yapılan ve çay tüketilen ülkelerin başında yer alan Türkiye'de çayın yıllardır yanlış demlendiği ortaya çıktı. en iyi çay demleme yöntemi ile kimse çayınıza doyamayacak, komşularınız bardak bardak çay içecek!

Çay tiryakileri bu haber size tadına doyamayacağınız ödüllü çay demleme tekniği açıklandı

Karadeniz çayı ile tüm dünyaya fark atan Türkiye aynı zamanda en çok çay tüketilen ülkelerin de başında yer alıyor. Hem sofraların hem de davetlerin vazgeçilmezi arasında yer alan çay geleneksel lezzetlerimiz arasında gösterilse de pek çok kişinin aslında yanlış bir şekilde çay demlediği ortaya çıktı. 

Evlerde her gün demlenen çay sabah kahvaltısının, dost sohbetlerinin ve tatlı ikramlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülse de aynı zamanda ayrı bir geleneksel lezzet ve kültür olarak ta kabul ediliyor. Yanlış demlenen çayın hem tadı bozuluyor hem de sağlık açısından zararlı bir hale gelebiliyor. Her gün demlenmesine rağmen pek çok kişinin yanlış bir şekilde çay demlediği ortaya çıktı. Peki, en lezzetli çay nasıl demlenir?

ÖDÜLLÜ ÇAY DEMLEME TEKNİĞİ NEDİR?

Çay aslında son derece teknik isteyen bir ürün olup pek çok kişi doğrudan kaynar suyu üzerine dökerek çayı demlemeyi tercih etmektedir. Aslında bu yöntem yanlış olup her gün milyonlarca kişi yanlış bir şekilde demlediği çayı içtiği için çayın eşsiz tadını daha az alıyor. Üstelik yanlış demlenen çay bazı zararlı maddelerin de ortaya çıkmasına neden olduğu için sağlığa da zarar verebiliyor. 

Çay tiryakileri bu haber size tadına doyamayacağınız ödüllü çay demleme tekniği açıklandı - Resim : 1

Güzel çay demlenin püf noktaları ve çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanıyor: 

Çay suyu kaynarken üst demliğe kesinlikle önceden çayı dökmeyin, çay bu şekilde ıslanır ve rutubetlenir. 

Genelde herkes çayı önce demliğe koyar ve üzerine kaynar suyu döker. Bu yöntem ile çay demlenmez, haşlanmış olur. Doğru çay demleme tekniği ise önce üst demliğe sıcak suyu dökmek ardından ise çay yapraklarını eklemektir. 

İlk olarak ocağınızı açın ve alt demlikte suyun güzelce kaynamasını bekleyin. Üst demliğe kaynamış suyu ekleyin ve 5 yemek kaşığı kadar çayı ilave ederek kapağını kapatın. 

Alt tarafına soğuk su ekleyerek üst demliği yerine bırakın ve suyun kaynamasını bekleyin. 

Alt tarafa tekrar sıcak su eklemeyin ve soğuk suyun kaynama süresi kadar üst taraftaki çayın demini almasına müsaade edin. Alt taraftaki su kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra tavşan kanı çayınız hazır olacaktır.