Çay Fiyatlarındaki Şaşırtıcı Yükseliş: Yüzde 100'e Yaklaşan Zam ve Yeni Liste Detayları!

Çaykur, çay fiyatlarına yüzde 15 oranında bir zam daha ekledi, bu da son 97 günde dördüncü zam oldu. Haziran'dan bu yana kuru çay fiyatları yüzde 88,2 oranında artış gösterdi.

Çay Fiyatlarındaki Şaşırtıcı Yükseliş: Yüzde 100'e Yaklaşan Zam ve Yeni Liste Detayları!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), çay fiyatlarını hızla artırmaya devam ediyor. Raflardaki çayların fiyat etiketleri, bugün gelen son zamla birlikte Haziran ayından bu yana dördüncü kez değiştirilmiş olacak.

BloombergHT'nin raporuna göre, 8 Haziran'da kuru çay fiyatlarına yüzde 43'lük bir zam geldi ve Çaykur, bu zamdan sadece bir ay sonra, 14 Temmuz'da yüzde 9,5 oranında ikinci bir zammı uyguladı. 15 Ağustos itibariyle çay fiyatlarına yüzde 4,5 oranında üçüncü bir zam daha yapıldı ve son olarak 12 Eylül tarihinde yüzde 15'lik bir zam daha gerçekleştirildi. Bu son zamla birlikte Çaykur'un kuru çay fiyatları, son 97 günde toplamda yüzde 88,2 oranında artmış oldu.

Çay Fiyatlarındaki Şaşırtıcı Yükseliş: Yüzde 100'e Yaklaşan Zam ve Yeni Liste Detayları! - Resim : 1

TÜİK'in Ağustos ayı verilerine göre, "çay ve diğer demlenmiş içecek çeşitleri" fiyatlarında aylık bazda yüzde 7,17'lik bir artış görüldü ve yıllık bazda bu artış yüzde 54,61 olarak açıklandı.

Yeni fiyat listeleri, toptan satış yapan şirketlere gönderilmeye başlandı. Hatırlanacağı üzere, seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mayıs tarihinde Rize'de gerçekleştirdiği mitingde yaş çay alım fiyatını açıklamış ve bu yıl için kilo başına yüzde 64'lük bir artışla 11 lira 30 kuruş olarak belirlemişti.

Etiketler: zam, çay