Can sıkıntısından başladığı işten servet kazanıyor! Eşi bile dalga geçiyordu şimdi paraya para demiyor

15 sene önce evde canı sıkıldığı için hayvancılık yapmaya başlayan Fatma Öncel, şimdilerde herkese örnek teşkil edecek bir başarı hikayesinin de konuğu oldu. Hayvancılıktan bir servet kazandığı bilinen azimli kadın, yaptığı açıklamalarla herkesin ağzını açık bıraktı. İşte, hayvancılıktan bir servet kazanan Fatma Öncel’in kitaplara konu olacak başarı hikayesine dair merak edilen tüm detaylar.

Can sıkıntısından başladığı işten servet kazanıyor! Eşi bile dalga geçiyordu şimdi paraya para demiyor

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde ikamet eden 3 çocuk sahibi 43 yaşındaki Fatma Öncel, şimdilerde ortaya çıkan başarı hikayesiyle herkesi şaşırtmayı başardı. 15 yıl önce aile ekonomisine katkıda bulunmak için hayvancılık işine girmeye karar veren Fatma Hanım, küçük hedeflerle başladığı o işten bir servet sahibi oldu.

Hayvancılığa başladığı dönemde az sayıda büyükbaş ve sadece birkaç kiloluk yem sahibi olan azimli kadın, zamanla hayvan sayısını 170 büyükbaş ve 150 küçükbaşa çıkarmayı başardı. Kurban Bayramı sırasında birçok satış yaptığını ifade eden Fatma Öncel, şimdilerde 20 dönümlük arazide yer alan 5 milyon dolarlık yatırım ağının sahibi oldu. İşte, başarı hikayesiyle kitaplara konu olacak Fatma Öncel’in herkesi imrendiren açıklamaları.

Fatma Öncel: ‘’Çocuklarından çok hayvanlarımla ilgileniyorum!’’

Kendisine bir mesai saati oluşturmayarak azmin getirdiği başarının adeta simgesi olmayı başaran Fatma Öncel, ‘’Benim için bir çalışma saati yok. Sabah 5 gibi işçilerle birlikte bende kalkıyorum. Onlar akşam evlerine dinlenmeye gidiyorlar ama ben geç saatlere kadar çalışmaya devam ediyorum. Gece 2 – 3 sularında hayvanların doğumları için dahi kalktığım oluyor. Çocuklarımdan çok hayvanlarımla ilgileniyorum. Bütün günüm onlarla geçiyor diyebilirim. Onlar bazen bu durumu kıskanıyor ama hayvancılığı da çok seviyorlar. Ailemle birlikte hayvancılığa daha çok değer verilmesini ve tarım faaliyetlerinin bitmemesini istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Can sıkıntısından başladığı işten servet kazanıyor! Eşi bile dalga geçiyordu şimdi paraya para demiyor - Resim : 1

Fatma Öncel: ‘’Sağlığım el verdiği sürece hayvancılık yapmaya devam edeceğim!’’

Milyonlarca insan için azmin başarısını kanıtlayan Fatma Öncel, ‘’Şu an büyükbaş ve küçükbaş hayvan piyasası yükseldi. Tüm varlığımı satışa çıkarsam 5 milyon liraya yakın bir para ediyor. Fakat tek bir ineğim için 10 milyon verseler de bu işi yapmayı asla bırakmam. Sağlığım el verdikçe ben hayvancılık yapmaya devam edeceğim.’’ açıklamalarında bulundu.

Can sıkıntısından başladığı işten servet kazanıyor! Eşi bile dalga geçiyordu şimdi paraya para demiyor - Resim : 2

Etiketler: hayvancılık, kadın