Bunu yapmayanlar oy kullanmayacak! Milyonların dikkatine

Kahramanmaraş ve çevre 10 ilde meydana gelen yıkıcı depremin ardından vatandaşlar evini ve işini kaybetti.

Bunu yapmayanlar oy kullanmayacak! Milyonların dikkatine

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından meydana gelen Hatay merkezli deprem birçok binanın yıkılmasına ve binlerce vatandaşın enkaz altında can vermesine neden olurken pek çok kişi memleketini terk etmek zorunda kaldı. Kahramanmaraş ve çevre 10 ilde büyük bir yıkım meydana gelirken vatandaşlar çevre illere göç etmeye başladı. 

Kahramanmaraş ve çevre 10 ilde meydana gelen yıkıcı depremin ardından vatandaşlar evini ve işini kaybetti. Başka bir şehre giden ve burada hayat kurma kararı veren vatandaşların gündeminde 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yer aldı. Milyonlarca kişinin oy kullanacağı ve 14 Mayıs tarihinde yapılacağı düşünülen 2023 Cumhurbaşkanlığı için birçok soru gündeme geldi. 

İKAMETİ BAŞKA ŞEHİRDE OLAN KİŞİ NASIL OY KULLANACAK?

Bu soruların başında farklı şehirlere giden depremzedelerin nasıl oy kullanacağı yer alırken kimi seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savundu. Seçim tartışmaları gündemden düşmezken Bekir Bozdağ dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Seçim tartışmalarına bir nokta koyan ve seçim tartışmalarının içinde bulunmak istemediğini belirten Bekir Bozdağ açıklamasında "Öncelikle biz bugüne kadar seçimle ilgili bir gündem yapmadık. Ne sayın Cumhurbaşkanı, ne diğer yetkililer değerlendirme yapmadı. Sadece parti sözcüsü Çelik, gündemimiz bu değil demişti. Biz seçimle ilgili değerlendirme yapmadık. Ama maalesef bu kadar acı arasında seçimi gündem yapan bir algı uyandıran, bunun üzerinden her gün ayrı ayrı hesap yapan, değerlendirme yapanlar çıktı. Böylesi bir zamanda konuşulacak konu değil. canlarımız var defin edilecek insanlarımız var. Enkaz kaldırma var. Biz bunlarla uğraşırken seçim ne olacak nasıl olacak diye bir değerlendirme yapmayı saygısızlık olarak görüyoruz. Sadece şu kadar söyleyelim. Neyin ne olacağı yasalarda açık. Seçim yapıldığı zaman kim nerde nasıl oy kullanacak bunlar yazıyor anayasamızda. Bunun için ayrı bir değerlendirme yapmamıza gerek yok" dedi.

İkameti farklı bir yerde olan seçmenin nasıl oy kullanacağı hakkında yorumlarını yapan Bekir Bozdağ ''Diyelim ki üniversitede okuyan öğrenci ikameti nerede Yozgat'ta. Ama okuduğu yerde oy kullanacak. Seçim listeleri yayınlandığında askıya çıktığında insanların itirazı varsa itiraz edecek, adresi varsa değiştirecek. Bunlar için bir düzenlemeye ihtiyaç yok. Diyelim ki İstanbul'dasınız ama Ankara'ya geldiniz. İkametinizi alıp burada oy kullanırsınız. İkametinizi almadıysanız seçmen listeleri yayınlanacak. Orada bulunduğunuz yerde listede adınız yoksa itiraz ederek seçmen kütüğünüzü oraya aldırabileceksiniz" ifadelerini kullandı!

Etiketler: seçim