44,9292 %0.1
52,7453 %-0.11
İstanbul
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber BÜLTEN CANİK, ABD Pazarındaki İddiasını Büyütüyor

CANİK, ABD Pazarındaki İddiasını Büyütüyor

ABD pazarında alanında en büyük 4’üncü marka olan CANiK, Florida’daki CANiK USA fabrikasının tam kapasiteye ulaşması ile artan kapasitesinden aldığı güçle yerini sağlamlaştırmak ve yeni hedeflere ulaşmak amacıyla Houston’da düzenlenen NRA Show 2026 fuarına katıldı.

ABD bireysel silahlanma pazarının rotasını çizen NRA Show 2026, bu yıl Türk savunma sanayisinin küresel gücü CANiK’in stratejik hamlelerine sahne oldu. 

CANiK Dikkatleri Üzerine Çekti

Küresel ateşli silahlar sektörünün en prestijli platformlarından biri olan NRA Show, Texas, Houston’da kapılarını açtı. Tüketici eğilimlerinin ve sektör dinamiklerinin belirlendiği bu kritik etkinlikte Samsun Yurt Savunma (SYS Grup) iştiraki CANiK, yerel üretici kimliği ve inovasyon liderliğiyle dikkatleri üzerine çekti.

CANiK’in ABD pazarındaki başarısının arkasında, stratejik bir vizyonla hayata geçirilen CANiK USA tesisi yer alıyor. Florida West Palm Beach’te 70 milyon doları aşan bir yatırımla kurulan ve 2025 yılı itibarıyla üretime geçen tesis, 2026 yılında tam kapasitesine ulaşarak kısa sürede büyük bir başarıya imza attı. Bu hamle, markanın sadece ihracat gücünü artırmakla kalmadı, aynı zamanda yerel üretim avantajıyla ABD iç pazarındaki hakimiyetini güçlendirdi.

CANİK, ABD Pazarındaki İddiasını Büyütüyor

Fuarın bu yılki yıldızı, SHOT Show’daki lansmanıyla büyük ses getiren ve sektör otoritelerinden tam not alan PRIME RADIAN oldu. SHOT Show fuarında satış rekorları kıran bu yeni modelin yanı sıra CANiK, susturucu ve optik alanındaki iddiasını da bir üst seviyeye taşıdı. 10 farklı gelişmiş çözümden oluşan CANiK Optik Programı, tabancalardan keskin nişancı sistemlerine kadar uzanan geniş yelpazesiyle profesyonel kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Cahit Utku Aral
Cahit Utku Aral

“Süreci Fırsata Dönüştürüyoruz”

SYS Grup CEO’su Cahit Utku Aral, şu değerlendirmelerde bulundu:

“ABD pazarı, küresel ateşli silah sektörünün kalbini oluşturuyor. Biz de bu gerçekten hareketle ABD pazarını merkeze alan stratejiler, yatırımlara imza attık ve bunların karşılığını fazlasıyla aldık. Bunun sonucunda CANiK olarak ABD pazarında en üst sıralarda yerimizi sağlamlaştırdık. Şimdi hedefimiz, artan üretim kapasitemiz ve müşteri odaklı inovasyonlarımızla daha üst sıralara tırmanmak. Bunun için stratejimize sadık kalarak yeni adımlar atıyoruz. Küresel ticaretteki zorlu koşullara ve tarifelere rağmen, güvenilir marka yapımızla bu süreci bir fırsata dönüştürüyoruz. Houston’daki varlığımız, bu kararlılığın en somut göstergesidir. NRA Show 2026’dan da ABD’deki hedeflerimizi destekleyecek yeni kazanımlarla ayrılacağız."

CANiK ve Samsun Yurt Savunma Hakkında

CANiK markasıyla tanınan Samsun Yurt Savunma (SYS Grup), Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık’ta üretim tesisleri bulunan, tamamı Türk sermayeli global bir savunma sanayi şirketidir. 1998 yılında kurulan SYS Grup, hafif ve orta kalibre silah sistemleri, atış kontrol sistemleri ve silah aksesuarlarının tasarımı ve üretiminde uzmanlaşmıştır.

Grup, İstanbul ve Samsun’daki tesislerinin yanı sıra ABD Florida ve Birleşik Krallık’taki iştirakleriyle toplam yedi üretim merkezinde faaliyet göstermekte; Türkiye’de yapmakta olduğu üretiminin %95’ini 80’den fazla ülkeye ihraç etmektedir. SYS, ⁠yılda 500 bin tabanca, 5.000 makinalı tüfek, 250 top ve uzaktan kumandalı atış kontrol sistemi üretim kapasitesine sahiptir.

Dünyada 30x113 mm orta kalibre silahı üretebilen üç firmadan biri olan SYS Grup, bu sistemleri insanlı veya insansız kara, deniz ve hava platformlarına entegre edilebilen çözümlerle sunmaktadır. İngiltere’deki iştiraki AEI Systems 30mm silahlara ek olarak savaş uçakları, kara ve deniz platformları için 20 ve 25 mm silah sistemleri de üretmektedir.

SYS Grup, 2020’den bu yana ABD’ye en çok tabanca ihraç eden ilk üç firma arasında yerini almış, 2024 yılında Türkiye’nin “Namlulu Silahlar” kategorisinde en büyük ihracatçısı olmuş ve Türkiye’nin en büyük 10 savunma sanayi ihracatçısı arasında yerini almıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *