Dünya Taekwondo Federasyonu (WT) bünyesinde kurulan Altay Dili Taekwondo Birliği, ilk toplantısını Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirdi.
WT Başkanı Chungwon Choue'nin de katıldığı toplantıda Federasyon Başkanı Bahri Tanrıkulu ile Merkez Hakem Kurulu Başkanı Cumhur Dönmez temsil etti. Yeni oluşum, Altay coğrafyasındaki ülkeler arasında spor yoluyla iş birliğini, dostluğu güçlendirmeyi hedefliyor.

İlk Şampiyona Astana’da
Birliğin kurulmasıyla birlikte ilk organizasyonun detayları da belli oldu. Altay Dili Ülkeleri Gençler ve Büyükler Taekwondo Şampiyonası, 22-23 Haziran 2026 tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Astana’da düzenlenecek.
10 Ülke Bir Arada
Yeni kurulan birliğe Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Moğolistan, Azerbaycan, Güney Kore, Japonya ve Rusya üye oldu. Birlik, geniş coğrafyasıyla dikkat çekerken, taekwondo sporunun gelişimine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Tanrıkulu: Birlik ve Beraberlik En Büyük Güç
Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Bahri Tanrıkulu, birlikteliğin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Dostluğu ve birlikteliği sağlamak adına böyle bir oluşumun içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu yapının en iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Türkiye olarak bu oluşumu destekliyoruz. İlk yapılacak organizasyonun zor geçeceğini düşünüyoruz ancak biz de orada olacağız.”