Bugüne kadar ne dediyse çıkan Özgür Demirtaş yıllar sonra ilk kez dolar tahmini yaptı yeni rekor geliyor!

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş yıllar sonra ilk kez yeni dolar tahmini yaptı. Daha önce Necmettin Batırel ile katıldığı programda ne dediyse çıkan Demirtaş yıllar sonra ilk kez dolar tahmini yaptı.

Bugüne kadar ne dediyse çıkan Özgür Demirtaş yıllar sonra ilk kez dolar tahmini yaptı yeni rekor geliyor!

Yapmış olduğu başarılı dolar kuru tahminleri ile adından söz ettiren ekonomist Özgür Demirtaş yıllar sonra ilk kez yeni dolar tahmininde bulundu. Yıllar önce ekonomist Necmettin Batırel ile katıldığı programda yaptığı dolar yorumları bugün hala her dolar kuru yükselişinde gündeme gelmeye devam eden Demirtaş sonrasında da yaptığı başarılı tahminleri ile kendisine büyük bir takipçi kitlesi oluşturmayı başarmıştı. 

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası FED faiz kararı sonrası alınan kararı değerlendiren Özgür Demirtaş alınan kararı gecikmiş bir karar olduğun u belirterek enflasyon üstüne balyoz vurulduğunu belirterek dolar endeksi için sise rekor yükseliş tahmininde bulundu. 

FED FAİZ KARARI DOLARI NASIL ETKİLER, DOLAR ENDEKSİ YÜKSELECEK Mİ?

Sosyal medya hesabı üzerinden FED tarafından alınan kararı değerlendiren Özgür Demirtaş "ABD merkez bankasının en büyük hatası parasal sıkılaşmada çok ama çok geç kalmasıydı. Faiz artırımları 2 yıl önce başlayıp 3-6 ay önce bitmeli, şimdi ise indirim konuşulmaya başlanmalıydı. Geç başlandığı için şimdi kemeri damarı patlatırcasına sıkıyor. Enflasyon üstüne BALYOZ" yazarak alınan kararda FED'in geç kaldığını vurguladı. 

FED'in aldığı karar sonrasında dolar endeksinde yükselişin kaçınılmaz olduğunu belirten Özgür Demirtaş uzun bir aradan sonra ilk kez dolar tahmininde bulundu. Demirtaş yaptığı açıklamasında "ABD faizleri % 3 SADECE Yüzde üç, bak yüzde 30 değil sadece 3 arttırdı. Sonra ne oldu? Euro Çakıldı, Pound Yıkıldı, Yen Sallandı, Yuan Parçalandı, TL en fenası magma tabakasına indi… O sırada da bazıları ABD’nin haftaya perşembe yıkılacağını yazıyordu" diyerek bundan sonrasında dolar endeksi denen endeksin rekor kıracağını söyledi. 

Demirtaş yaptığı açıklaması ile yine sosyal medyada kısa sürede soru ve yorum yağmuruna tutuldu. 

Etiketler: dolar, Özgür Demirtaş