Bugün altın fiyatları ne durumda: Altın Fiyatları Fed Kararı Sonrası Nasıl Değişti? 21 Eylül 2023 Altın Piyasasının Durumu

Altın, birikim yapmak ve yatırım yapmak isteyenlerin tercih ettiği değerli bir maden olarak biliniyor. Altın fiyatları, ekonomik ve siyasi gelişmelerden etkilenerek değişkenlik gösteriyor. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı ve varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin açıklamaları, altın piyasasını yakından ilgilendiriyor. Peki, altın fiyatları Fed kararı sonrası nasıl değişti? 21 Eylül 2023 tarihinde altın piyasasının durumu ne oldu? İşte altın fiyatları ile ilgili son haberler.

Bugün altın fiyatları ne durumda: Altın Fiyatları Fed Kararı Sonrası Nasıl Değişti? 21 Eylül 2023 Altın Piyasasının Durumu

 

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı ve varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin açıklamalarının ardından düşüşe geçti. Altının gram fiyatı, 21 Eylül 2023 tarihinde 1.675 lira seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın fiyatı da 2.794 lira seviyesine geriledi. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın piyasasının son durumu.

GRAM ALTIN 1.675 LİRA SEVİYESİNDE

Gram altın fiyatı, Fed’in şahin yönlendirmesiyle baskılandı. Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.675 lira seviyesinden işlem gördü1. Gram altın fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,07 oranında değer kaybetti2. Gram altın fiyatı, gün içinde en düşük 1.671 lira ve en yüksek 1.683 lira seviyelerini gördü2.

ÇEYREK ALTIN 2.794 LİRA SEVİYESİNDE

Çeyrek altın fiyatı da Fed’in kararı sonrasında düştü. Çeyrek altın fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 2.794 lira seviyesinden işlem gördü1. Çeyrek altın fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,07 oranında değer kaybetti2. Çeyrek altın fiyatı, gün içinde en düşük 2.783 lira ve en yüksek 2.802 lira seviyelerini gördü2.

FED FAİZ KARARI NE OLDU?

Fed, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında bıraktı3. Fed Başkanı Jerome Powell, varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin bir zaman çizelgesi vermedi ancak bu yıl başlayabileceğini söyledi3. Powell, enflasyonun geçici olduğunu ve hedeflerine yaklaştıklarını belirtti3. Fed’in kararı sonrasında dolar güç kazandı ve altın fiyatları baskılandı.

 

 

Etiketler: altın, gram altın