Bu kez müjde Ege Üniversitesi’nden geldi! 6 Ocak’a kadar devam edecek olan araştırma ve öğretim görevlisi başvuruları başladı!

Kamu kurum ve kuruluşlarının alımlarını sürdürdüğü aralık ayında bir haber de Ege Üniversitesi’nden geldi. Ege Üniversitesi hem araştırma görevlisi hem de öğretim görevlisi alımı yapacağını ilan etti.

Bu kez müjde Ege Üniversitesi’nden geldi! 6 Ocak’a kadar devam edecek olan araştırma ve öğretim görevlisi başvuruları başladı!

Bu sene sık sık alım yapmış olan üniversiteler, 2022 yılının son ayında da boş kadrolarını doldurmak için harekete geçti. Yeni yıl öncesinde akademik kadrodaki açıklarını kapatmak isteyen üniversiteler, Resmi Gazete’de yayımladıkları ilanlar ile başvuruları kabul etmeye başladı. Başvuruları kabul etmeye başlamış olan ve bu ay alım yapacak olan üniversiteler arasına geçtiğimiz gün Ege Üniversitesi de eklendi.

Türkiye’nin en köklü devlet üniversitelerinden biri olan İzmir ilinde bulunan Ege Üniversitesi, yeni akademik personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında alım yapacak olan Ege Üniversitesi, araştırma ve öğretim görevlisi alımı için düğmeye bastı.

EGE ÜNİVERSİTESİ, 13 YENİ AKADEMİK PERSONEL ALACAK

Bu kez müjde Ege Üniversitesi’nden geldi! 6 Ocak’a kadar devam edecek olan araştırma ve öğretim görevlisi başvuruları başladı! - Resim : 1

6 araştırma görevlisi, 7 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 13 yeni akademik personel alımı gerçekleştirecek olacak Ege Üniversitesi, başvuruları 19 Aralık 2022 tarihi itibariyle almaya başladı. Başvuruları 6 Ocak 2023 tarihine kadar alacak olan Ege Üniversitesi, ön değerlendirmenin ise 12 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştireceğini duyurdu. Adayların başvurularını kadronun bulunduğu fakülte dekanlığı, yüksekokul ya da meslek yüksek okulu müdürlüklerine şahsen ya da posta yoluyla yapmasının şart olduğunu bildiren Ege Üniversitesi, sınava ilişkin de bilgi verdi.

Ön değerlendirmenin ardından bir sınav gerçekleştirecek olan Ege Üniversitesi, sınav takvimine ilişkin de bilgi verdi. Giriş sınavı tarihini 17 Ocak 2023 olarak duyuran Ege Üniversitesi, nihai değerlendirme sonucunun ise 19 Ocak 2023 tarihi olduğunu bildirdi. Öte yandan Ege Üniversitesi, başvurularda istenilecek olan belgelerin Ege Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı resmi web sitesi üzerinden ilan edildiğini açıkladı.

EGE ÜNİVERSİTESİ, ALES PUANI İSTEYECEK 

Akademik personel alımlarında birtakım şartlar belirlemiş olan Ege Üniversitesi, bu şartlara ilişkin de bilgi verdi. Genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartların taşınmasını talep edecek olan Ege Üniversitesi, ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından ise en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmayı şart koşacağını belirtti.

Öte yandan birtakım özel şartlar da isteyen Ege Üniversitesi, devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı arandığını adaylara hatırlattı. Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda da en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olunmasını şart koşan Ege Üniversitesi, lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olan adayların da başvuruda bulunabileceğini açıkladı.