Bu kadarı hiç düşünülmemişti! Togg almak için aracını satanlar ikinci el piyasasını esir aldı! Böyle bir ilan ilk kez yayınlandı!

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili olacak olan Togg, seri üretime başladı. Togg’un seri üretime başlamasıyla birlikte ikinci el araç piyasasında Togg rüzgarları eser hale geldi.

Bu kadarı hiç düşünülmemişti! Togg almak için aracını satanlar ikinci el piyasasını esir aldı! Böyle bir ilan ilk kez yayınlandı!

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) ilk aracı banttan indirdi. 29 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen lansman töreni ile birlikte seri üretime geçen içlerinde; Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding’in yüzde 19’ar, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) yüzde 5 ortaklığı bulunan Togg, yeni araç sonrası piyasada bir furya estirmeye başladı. Mart ayında yollara düşecek olan Togg ile ilgili o ilan hemen dikkat çekti.

Bir süredir beklenen Togg, nihayet yüzünü gösterdi. Türkiye’nin ilk yerli üretim elektrikli aracı olacak olan Togg, seri üretim öncesinde ilk banttan inen aracı ile göz kamaştırmayı başardı. Fiyatı henüz belli olmamış olan Togg ilgi şimdiden başlarken; ikinci el araç sitelerinde Togg rüzgarı esmeye başladı. Satıştan önce alım talebi bulunan Togg, ikinci el araç sitelerinde satışa konu olur hale geldi.

GÜRCAN KARAKAŞ, İLK ETAPTA 100 BİN ARAÇ SÖZÜ VERDİ

Bu kadarı hiç düşünülmemişti! Togg almak için aracını satanlar ikinci el piyasasını esir aldı! Böyle bir ilan ilk kez yayınlandı! - Resim : 1

Geçtiğimiz gün Togg’un lansmanında konuşan Togg CEO’su Gürcan Karakaş; “Yola çıktığımız zaman otomobilden fazlasını yapmak için yola çıktı. İlk hedefimiz ülkemizin yüzde 100 fikri mülkiyetine sahip olduğu mobilite markasını oluşturmaktı. Bunu yaparken özümüzden değerleri katmaktı. İkincisi her şey artık otomobil dünyasında cep telefonun başına geldiğinin otomobilin de başına geleceğini işaret ediyordu. Sadece otomobil yapmak bizim için seçim değildi. Akıllı cihaz yapıp, ekosisteme bağlamak ve dünyaya açmaktı. İki hedefin aynı anda yapılmasını gerektiren boyutları vardı. Akıllı cihaz diyorduk, eko sistem kısmı, şirketleri barındırma. THY ile anlaşma yaptık araç kullanırken statü mili toplanabilecek. Burası dümdüz alandı, inşaata başladık. Önce zemin güçlendirildi, tesisimizi ilk etapta 100 bin ikinci etapta 175 bin araç üretecek şekilde hazırladık” açıklamalarında bulunmuş ve seri üretimde ortaya çıkacak araç sayısını açıklamıştı. Togg üretime geçer geçmez talep görmeye başladı.

İKİNCİ EL ARAÇ SİTELERİ TOGG İLANLARI İLE DOLDU

Bu kadarı hiç düşünülmemişti! Togg almak için aracını satanlar ikinci el piyasasını esir aldı! Böyle bir ilan ilk kez yayınlandı! - Resim : 2

Togg’un ilk akıllı cihazı olarak isimlendirilen C SUV yüzünü gösterdi. 29 Ekim 2022 tarihinde 1.300 Togg çalışanının alkışları arasında seri üretim bandından inen Togg C SUV, Anadolu’dan esinlenen 6 farklı rengi ile üretime başladı. Togg’un seri üretime geçmesiyle birlikte vatandaşların da Togg’a olan ilgisi artar hale geldi. Araçlarını şimdiden satışa çıkaran vatandaşlar, mart ayında piyasaya sürülecek olan Togg’u satın almak için hamlesini yaptı. Ön satışının şubat ayında yapılacağı bilinen Togg için ilan veren vatandaşlar, mevcut araçlarını sattıkları ilanlara ‘Togg alacağım için satılık’ başlığını kullandı. Yoğun bir ilgi göreceğinin sinyallerini veren Togg için başlayan heyecan bekleyiş, ikinci el araç piyasasını da hızlandıracak gibi duruyor.

Etiketler: TOGG, 2.el piyasası